Natalia y La Forquetina: Artistieke Mexicaanse rock met stijl

Natalia y ;a ForquetinaNatalia Lafourcade  wist al vanaf haar vierde levensjaar dat ze de muziek in wilde. Al vanaf dat ze naar school ging begon ze zich in de kunst te verdiepen. Ze studeerde zang, fluit, piano, gitaar, saxofoon, theater, schilderen en leerde ook acteren. Als tiener begon ze in een meidengroep te zingen en daarna vele jaren solo. Uiteindelijk heeft ze met haar band Natalia Y La Forquetina het meeste succes.

Deze Mexicaanse band heeft tijdens de Latin Grammy Awards 2006 de prijs ‘Best Rock Album’ gewonnen. ‘Casa’ van Natalia y La Forquetina is al sinds 2005 uit, maar nog steeds scoort deze cd hits met bijvoorbeeld de single Ser Humano. Lees verder om de clip te belijken.

Prettig gestoord
De bandleden zijn allemaal prettig gestoord, dat is wel aan hun website te zien. Natalia kan het goed vinden met drummer Alonso, gitarist Chanona en bassist Yuno. Je merkt ook dat ze alledrie gevoel voor humor hebben en een zwak voor kunst. Op hun website kun je een grappig spelletje spelen, waarin alle bandleden voorkomen. De band heeft niemand minder dan Emmanuel del Real van Café Tacuba (een andere Mexicaanse alternative band) als producer. Natalia heeft ook muziek gemaakt en geschreven voor verschillende Mexicaanse films, namelijk Amarte Duele, Un Pato en Temporado de Patos.

Lees ook:Shakira in Gelredome: Kort maar krachtig
Lees ook:Discussie: Dansen met gevoel
Lees ook:Enanitos Verdes heeft nieuwe cd ‘Pescado Original’
Lees ook:Sweety en Lynnsha hebben zouk hit ‘Ma Rivale’ met Desvarieux
Lees ook:Luister naar het nieuwe album van Aterciopelados!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.