Categorie: "Latinpop/rock"

Jennifer Lopez en Marc Anthony hebben tweeling

Vrijdagochtend is Jennifer Lopez in New York bevallen van een tweeling: een jongen en een meisje. Het meisje is de oudste, ze kwam om 12.12 en woog iets meer dan 5 pond, haar broertje volgde om 12.23 en woog 5,5 pond. 

Jennifer haar zwangerschap is heel lang een publiek geheim geweest, pas op 8 november – terwijl eigenlijk iedereen 't al wist – vertelde ze haar fans tijdens haar laatste concert dat zij en haar man Marc Anthony een kindje verwachten. De manager van Jennifer laat weten dat ‘Jennifer en Marc in de wolken zijn, extatisch van geluk'.

Fiamma Fumana: swingende Italiaanse flair!

Fiamma Fumana is een leuke groep uit Italie die swingende muziek maakt met ook Caribische- en Latin invloeden, maar voornamelijk folk en electro. Latin Folk? 

Ze hebben pas hun derde cd Onda (golf) uit en geven 23 februari een optreden in Nederland op het Folk Festival in Zwolle.

 

Winnaars Putumayo’s Latin Reggae!

Sinds het succes van Bob Marley in de jaren'70 heeft reggae
de wereld veroverd. In elke regio van onze planeet en in elke taal zijn er wel
reggae klanken te horen in de popmuziek. Zo is er ook goede Spaanstalige reggae
ontstaan. Putumayo heeft het beste van de Jamaicaanse jams met latin beats voor
je op een rijtje gezet op de compilatie cd Latin Reggae.

Er zijn veel nieuwkomers, maar ook oudjes uit de rock en
reggae scene van Latijns-Amerika en Spanje te horen op deze cd.  Een paar namen zijn: Go Lem System, Macaco,
Los Cafres , Black Gandhi en Radio Malanga. Het is een erg leuke en vrolijke cd
geworden en echt een must voor elke latin- en reggaeliefhebber!  Latin Blog gaf 3 cd's weg en de winnaars zijn bekend!

Merengue Explosion heeft de lang gezochte hits

Onlangs is er een verzamelcd met merengue hits op de markt verschenen. Hier staat ook de FunX hit "Remember aka Summerlove" van Eddy Herrera op, waar iemand een tijdje terug op Latin Blog naar op zoek was.

Achter deze hit 'Remember' gaat er echter een lange (en vage) geschiedenis aan vooraf. De track is in 2001 door de Nederlandse dj’s Yorit en Maurice gemaakt. Het samenwerkingsverband tussen deze dj’s heet Summerlove. 

 

Gloria Estefan: weer terug naar haar Cubaanse roots

Je hebt vast nog wel haar Cubaanse cd Mi Tierra nog wel ergens liggen. Als je deze klassieker geweldig vind, is het goed om te weten dat Gloria Estefan het nogmaals over doet met 90 Millas 2007( Deluxe Edition).

Ja, je leest het goed. Deze maand brengt ze een cd met dvd uit waarin ze weer teruggaat naar haar Cubaanse roots met nieuwe nummers!Hier kan een all star crew van bekende latin muzikanten niet bij ontbreken. Enkele namen zijn: Carlos Santana, Arturo Sandoval, Luis Enrique, José Feliciano, Paquito D'Rivera & Willie
Colon. Op de bonus dvd vindt je een documentaire over 'the making of' van dit album.

Klik hier om de muziek te beluisteren.

 

Nieuw werk van natuurtalent Raul Midón

Raul Midón is een krachtigesinger/songwriter met een latin tintje. Zijn muziek is een mix vanjazz, pop, soul en een vleugje flamenco. Hij is ook te horen alsachtergrond vocalist op albums van Shakira, Alejandro Sanz, EnriqueIglesias en Christina Aguilera. In Nederland heeft hij al heel vaakopgetreden, oa op North Sea Jazz en in de Melkweg met TrijntjeOosterhuis. 18 en 19 november is hij weer te zien in de Melkweg(Amsterdam) en in Tivolli (Utrecht).

Het bijzondere van Midón isnaast zijn geweldige zang ooj zijn gecompliceerde en goedegitaarspel, waarbij hij zijn gitaar ook als percussie weet tegebruiken.Als topje op de ijsberg weet hij ook nog de saxofoon metzijn mond perfect na te bootsen! En dat voor iemand die helemaal nikskan zien. Door een medische fout na zijn geboorte is zowel hij alszijn broer blind geworden. Midón heeft een Argentijnse vaderen Afro-Amerikaanse moeder. Hij is opgegroeid in New Mexico. Tijdenszijn opvoeding heeft hij van zijn ouders meegekregen om in iets debeste te zijn, want als blinde kan je niet makkelijk een baan vinden.Hij koos om de beste te zijn in muziek…

Tip: NPS Output – Jazz, World & beyond

De NPS heeft een nieuw online radiostation erbij, die ook zeker interessant is voor latin liefhebbers.

Je kunt kiezen of je naar Grooves (output classic), World of Jazz, Blues en Roots wilt luisteren. Onder de broadcast World vindt je ook heel veel latin. Vooral salsa, cumbia en braziliaanse beats zoals bossa nova en samba. Zo is er op vrijdag is er een programma met salsa uit Puerto Rico, op maandag een programma met new Brazilian sounds, op donderdag een programma met reggae en dub en op zaterdag een programma met Surinaamse kaseko.

Spaanstalige Weezer?

Beach Boys meets Weezer in het Spaans? Dat is Polbo, een Puerto Ricaanse band die 60's vocals met ruige gitaren en humor mixt.

Ja, er komt niet alleen goede reggaeton uit Puerto Rico, maar ook goede latino rock! Of lijken ze niet een beeeeeeetje te veel op Weezer? Lees verder om de clip van het lied Dile que Raquel te bekijken en oordeel zelf!

Elbicho: crossover uit Spanje met Afrikaanse grooves

Elbicho (Spanje) is een muzikaal project dat uit elke porie passie en talent ademt. Zij staan eveneneens morgen op Festival Mundial.

Met de psychedelische, progressieve rockformaties uit de jaren 70 als vertrekpunt verkent elbicho met haar geluid nieuwe gebieden waarin de wortels van de blues worden verruild voor de kreet van de flamenco.