Fiamma Fumana: swingende Italiaanse flair!

Fiamma Fumana is een leuke groep uit Italie die swingende muziek maakt met ook Caribische- en Latin invloeden, maar voornamelijk folk en electro. Latin Folk? 

Ze hebben pas hun derde cd Onda (golf) uit en geven 23 februari een optreden in Nederland op het Folk Festival in Zwolle.

 

Vanwege het grote 'folk' gehalte krijg je bij de meeste liedjes van deze groep wel een kabouter plop indruk. Gelukkig is dit niet bij alle liedjes zo, de nummers die het niet hebben zijn ook gelijk weer heel goed en toch vrolijk. Zoals Prendi l'onda (neem die golf?), bekijk de clip:

De vraag blijft of deze lui vrolijke Italiaanse surfdude en -dudettes zijn, want ze houden wel veel van golven en ze hebben het lied hier boven ook over California. How surf dude  can you be? Het zijn in ieder geval die meiden en een jongen en het begon allemaal als studioproject in 1998. Het was een traditioneel Noord-Italiaans meisjeskoor, maar de meiden lieten zich verleiden door hippe dance en andere invloeden.

Net als wat we bij veel jonge muzikanten uit Latijns-Amerika zien, willen deze jongeren hun traditionele volksmuziek ook laten herleven met moderne muziek. Drie cd's verder zijn ze daar aardig in geslaagd. Het lied 'Check In'  is ook aan te raden, zeker als je lang in de rij moet staan op het vliegveld en je wilt wat opvrolijking op je mp3-speler. Luister naar fragmenten van hun nieuwste cd (ja, die van die golf) via deze player:

 Links

Officiele website van Fiamma Fumana 

Fiamma Fumana op My Space

 

Lees ook:Chileense legendes Illapu in Melkweg
Lees ook:RBD: hate’m or love’m
Lees ook:Smaakvolle revolutie van Jose Conde y Ola Fresca
Lees ook:Shakira treedt op als ‘Robin Hood’
Lees ook:Zoete electronische pop van Belanova

2 reacties op “Fiamma Fumana: swingende Italiaanse flair!

  1. tamara

    damnnn this really sucks big time!!!!:O

      /   Beantwoorden  / 
  2. jerrica

    Alleen dat liedje van die clip is nog enigzins te doen, de rest sucks idd big time! Het is niet eens echt latin, ofzo.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.