Categorie: "Latin jazz"

Choramundo: Jazz met een Braziliaans jasje

Zondag 18 november presenteert Choramundo hun nieuwe cd in het Muiderpoorttheater te Amsterdam.

Anders dan de naam Choramundo doet vermoeden – 'chorar' betekent letterlijk huilen – voeren vrolijke noten de boventoon in de sound van deze formatie. Choramundo creëert haar eigen stijl door virtuoze improvisaties – waarbij jazz als universele taal dient – gemengd met Samba, Choro, Flamenco en zelfs Indiase Ragas.

Izaline Calister: Lady Sings Tambú

Goed nieuws, er is eindelijk een Nederlandse documentaire verschenen van het jazzwonder uit Curaçao, zangeres Izaline Calister!

De documentaire heet "Lady Sings tambú" en is gemaakt door Miluska Rosalina, ook van Antilliaanse bodem. Zij was ook aanwezig op het Nederlandse Film Festival. De documentaire is te zien op zondag 18 november 2007 – 18.15 uur op Nederland 2 in Het uur van de Wolf. Op 8 december aanstaande gaat de documentaire in premiere op het IDFA in Suriname. Izaline was vorige week te gast bij de tafel van Babel op Mtnl.

 

Latin Fanatics: talentenjacht voor Latin-muzikanten

Op 15 december vindt in Theater de Regentes (Den Haag) Latin Fanatics plaats. Dit is een nieuwe talenten competitiie voor muzikanten die zich laten inspireren door Latin sounds en Jazz.

De competitie is voor jong en oud. Je kunt je inschrijven als vocalist, instrumentalist of band. De niveau's zijn semi-professioneel of amateur. De beste deelnemers volgens de jury winnen mooie prijzen. Het gaat erom dat je als muzikant power en passie hebt!

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven (kan alleen nog dit weekend). 

 

Nieuw werk van natuurtalent Raul Midón

Raul Midón is een krachtigesinger/songwriter met een latin tintje. Zijn muziek is een mix vanjazz, pop, soul en een vleugje flamenco. Hij is ook te horen alsachtergrond vocalist op albums van Shakira, Alejandro Sanz, EnriqueIglesias en Christina Aguilera. In Nederland heeft hij al heel vaakopgetreden, oa op North Sea Jazz en in de Melkweg met TrijntjeOosterhuis. 18 en 19 november is hij weer te zien in de Melkweg(Amsterdam) en in Tivolli (Utrecht).

Het bijzondere van Midón isnaast zijn geweldige zang ooj zijn gecompliceerde en goedegitaarspel, waarbij hij zijn gitaar ook als percussie weet tegebruiken.Als topje op de ijsberg weet hij ook nog de saxofoon metzijn mond perfect na te bootsen! En dat voor iemand die helemaal nikskan zien. Door een medische fout na zijn geboorte is zowel hij alszijn broer blind geworden. Midón heeft een Argentijnse vaderen Afro-Amerikaanse moeder. Hij is opgegroeid in New Mexico. Tijdenszijn opvoeding heeft hij van zijn ouders meegekregen om in iets debeste te zijn, want als blinde kan je niet makkelijk een baan vinden.Hij koos om de beste te zijn in muziek…

Tip: NPS Output – Jazz, World & beyond

De NPS heeft een nieuw online radiostation erbij, die ook zeker interessant is voor latin liefhebbers.

Je kunt kiezen of je naar Grooves (output classic), World of Jazz, Blues en Roots wilt luisteren. Onder de broadcast World vindt je ook heel veel latin. Vooral salsa, cumbia en braziliaanse beats zoals bossa nova en samba. Zo is er op vrijdag is er een programma met salsa uit Puerto Rico, op maandag een programma met new Brazilian sounds, op donderdag een programma met reggae en dub en op zaterdag een programma met Surinaamse kaseko.

Winnaars Latin Jazz van Putumayo bekend

Vorige maand heeft Latin Blog de Putumayo Prijsvraag gehoudenwaarbij je de cd Latin Jazz kon winnen! Er waren ruim 300 reacties binnengekomen, maar we konden slechts 3 cd's weggeven.

Uit de grabbelton met mailtjes werden de volgende drie gelukkige winnaars getrokken:

- Peter Vankan uit Heerlen

- Eloísa dos Santos uit Rotterdam

- Nienke Rientjes uit Heereveen 

Gefeliciteerd! Jullie krijgen je cd's zo gauw mogelijk thuisgestuurd. Iedereen bedankt voor het meedoen en als je niks gewonnen hebt, niet getreurd, want Latin Blog heeft meerdere prijsvragen in petto. Wie weet ben jij dan wel één van de gelukkigen. Hou Latin Blog in de gaten!  

Smaakvolle revolutie van Jose Conde y Ola Fresca

Spring op je surfplank, er is een frisse golf uit Cuba en New York over komen waaien! Jose Conde & Ola Fresca laten zien dat Cubaanse salsa, son, jazz, funk, latin dance en reggae prima samen gaan en dat dit bovendien zowel in het Spaans als in het Frans goed klinkt!

Hun nieuwe album Revolucion is een hippe latin cd met toch een vleugje vintage. De analoge opnameapparatuur van de Brooklyn Recording Studio waar dit schijfje geboren werd, geeft deze warme bekende vintage sound. En wie is Jose Conde?

De tango is herboren!

Ooit werd tango gezien als vulagire dans. Ontstaan omstreeks 1800 in de straten van Buenos Aires met als grondleggers de Afrikaanse slaven, werd tango verboden in Europa.

In 1924 drong de dans toch door in Europa en de hogere klasse. Uiteindelijk werd tango een dans voor hoogopgeleide ouderen, maar het stoffige imago van tango begint langzaam weg te ebben:  want nu is er neo tango! Check it out:

Uitgaanstip: Caribische zondag in Utrecht

De culturele zondagen in Utrecht zijn altijd leuk voor iedereen die van wereldmuziek houdt. Zondag 20 mei kom je als latin-liefhebber zeker aan je trekken, want dan is er een Caribbean special met muziek, dans, theater en meer uit Suriname, Aruba en de Antillen.

Optredens van onder andere Caché Deluxe, Aptijt, Pravini, Big Salsa Band, Oswin Chin Behilia, Tania Kross en Izaline Callister staan op het programma. Ook vindt er een heuse brassband battle plaats! Voor meer informatie, surf naar de website van culturle zondagen waar je ook je eigen programma kunt samenstellen en uitprinten.