De tango is herboren!

Ooit werd tango gezien als vulagire dans. Ontstaan omstreeks 1800 in de straten van Buenos Aires met als grondleggers de Afrikaanse slaven, werd tango verboden in Europa.

In 1924 drong de dans toch door in Europa en de hogere klasse. Uiteindelijk werd tango een dans voor hoogopgeleide ouderen, maar het stoffige imago van tango begint langzaam weg te ebben:  want nu is er neo tango! Check it out:

Net als andere traditionele latin dansstijlen, zoals salsa heeft tango ook de crossover ontdekt met hedendaagse muziekstijlen die populair zijn onder jongeren. De neo tango wordt voornamelijk met dance invloeden gemixt. Op deze moderne electronische tango kan je als  danser allerlei figuren en moves uit de tango, salsa, mambo, rumba, bolero maar ook uit streetdance dansen. Door sommige dansscholen wordt er ook weleens gesproken van streettango en zien we zelfs hip-hop invloeden terugkomen.

Gotan Project
Grondleggers van de neo tango zijn groepen als: Gotan Project, Bajofondo Tango Club en Narcotango.Jazz wordt ook gebrukt in neo-tango en er ontstaat een soort lounge muziek waarop er flink gedanst kan worden. Gotan Project is ook vrij bekend in de lounge scene. Dit is bijvoorbeeld een tangodans op de muziek van Gotan Project:

 

Meer weten over deze nieuwe danstrend?

Kijk ook op: Volkskrant blog  en lees het artikel 'Neotango remedie tegen de eenzaamheid 'uit Trouw.

 

 

 

Lees ook:Wereldtango collectie van Putumayo
Lees ook:Exclusief concert Omara Portuondo in Utrecht
Lees ook:De bossanova breekt door
Lees ook:Orishas brengt een kilo vol goede muziek
Lees ook:Tangoband La Camorra 15 oktober in RASA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.