Categorie: "Algemeen"

Nederlanders willen meer Latin op de radio

Hollanders
mogen dan wel nuchter zijn, maar zet een Latin nummer op en we swingen
graag mee op het ritme. Uit recent onderzoek blijkt dat Latin muziek
ongekend populair is. Bijna 75% van de Nederlanders luistert graag naar
deze muziek en een groot deel daarvan vindt bovendien dat er meer Latin
muziek op de Nederlandse radio gedraaid mag worden.

Ongeveer een derde van de ondervraagden zingt regelmatig hardop de tekst mee, zelfs als men de gezongen taal niet machtig is. Niet zo vreemd dus dat Nederlanders aangeven klaar te zijn voor een Latin idool van eigen bodem. Ondanks het gebrek aan ritmegevoel bij het dansen van veel Nederlanders, is deze muziekstijl ongekend populair.  

Familebedrijf in Guatemala wordt geholpen door Nederlandse ontwerpster

Voor kleinschalige producenten in Centraal Amerika is het met de komst van de Aziatische reuzen China en India de laatste jaren steeds moeilijker geworden hun hoofd boven water te houden. Dit merkte ook fair trade importeur Henriëtte Martens.

Dus heeft zij aan Dutch Design in Development (DDiD) gevraagd een productontwerpster te zoeken die voor een periode van zes weken een naaiatelier van een familiebedrijf in Guatemala wil assisteren bij het ontwerpen van een modeaccessoirelijn die is afgestemd op Europese trends. Dit is de productontwerpster Marie-José Hamers geworden.

Bizar poppenspel uit Peru

Even geen latinmuziek maar wel wat anders uit Latijns-Amerika is het mechanische poppenspel Los Grumildos uit Peru. Deze week zijn ze te zien op het Robodock Festival in Amsterdam.

Dit poppenspel is niet geschikt voor kinderen, wel voor mensen die sexscenes van poppen a la Team America leuk vinden. De Grumildos leven hun eigen leven. De ene helft in Caro Bar en de andere helft in een muziekband die bestaat uit dieren en mensen. Hmmm…vreemde vogels, die Peruanen!

Ook Shrek kan goed feesten!

Niet alleen Mr. Yoyo, maar ook Shrek weet wel wat feesten is! En hij is nog erg multicultureel ook, want naast pop, latin, caribbean en urban wordt er bij Shrek ook Indiase muziek (chutney?) gedraaid.

Lees verder om fragmenten van een feest uit dit sprookjesland te bekijken en sta versteld wat deze poppetjes kunnen!

Rihanna new single ‘Shut up and drive’


Shut up en drive’ is de nieuwste single van Rihanna van haar album ‘Good girl gone bad’

Dit is het derde album van de R&B zangeres die voor de opnames ervan heeft samengewerkt met grote sterren. Zo heeft Timbaland aan de producties van twee nummers meegewerkt, doet Justin Timberlake vocals van het nummer ‘rehab’ en krijgt ze hulp van Ne-Yo die al eerder de hit ‘Unfaithful’ schreef.

Sean Paul in Heineken Music Hall

Dancehall-act Sean Paul komt voor een eenmalig concert naar Nederland!

De Jamaicaanse Sean Paul, ook wel de dancehall-koning genoemd, brak in 1996 met de single “Baby Girl” in Jamaica door. In de VS betekende het album “Infiltrate” zijn grote doorbraak en hij wist hiermee zijn naam definitief in de hip hop en urban wereld te vestigen.