Categorie: "Reggaeton"

Stem voor reggaeton op Grolsch Grote Prijs

De latinmuziek wordt steeds groter in Nederland en de fans (jullie) zijn hier natuurlijk ook verantwoordelijk voor. De belangrijkste mensen uit de Nederlandse music biz beginnen nu ook de reggaeton te leren kennen en tonen interesse om er meer aandacht aan te besteden.

Zo was Ghetto Flow, als bekendste reggaeton formatie in Nederland, gevraagd mee te strijden in de Nationale Grote Grolsch Prijs competitie waar zij met trots de Latinmuziek en alle Latino's in Nederland representeren. Zij hebben de halve finale gehaald, dus je kunt via deze link op ze stemmen. Nu vallen ze nog in de categorie hip-hop/rnb, maar wie weet komt er volgend jaar een apart 'latin' genre als ze veel stemmen krijgen!

Don Omar, K-Liber en Ghetto Flow steelden de show

Het concert van Don Omar van 4 augustus/5 augustus was een geweldig spektakel om bij te zijn!

Goede shows met dansers van alle acts (dus ook van K-Liber en Ghetto Flow) en Don Omar wist het overwegend jonge publiek goed op te zwepen. Al zijn goede nummers kwamen aan bod, alleen jammer van de slechte organisatie van dit evenement…

Foto's: Aashna Sewpersad

Rising Stars: Ghetto Flow voorprogramma Don Omar

 

Zaterdag 4 augustus is het zover: Don Omar in concert!

De koning van de reggaeton zal ongetwijfeld een spetterende show neerzetten en de fans krijgen ook optredens van o.a. Ghetto Flow in het voorprogramma te zien.

Latin Blog is zaterdag backstage aanwezig voor een concertverslag en uiteraard worden de optredende artiesten geïnterviewd.

Haila: de Celia Cruz van de 21ste eeuw

Na Eddy-K genoemd te hebben, kan Haila niet ontbreken. Ook zij treedt op tijdens de Antilliaanse Feesten in augustus. Deze dame maakt moderne Cubaanse salsa en heeft tevens samen met de guys van Eddy-K de grote hit Entrale gemaakt.

Haila is eveneens erg populair in Cuba. Ze begon haar carrière bij Bamboleo, die ze al snel ruilde voor Azucar Negra, met wie ze in '98 ook al Hoogstraten aandeed en grote indruk maakte. Vanaf 2001 gaat ze solo…

 

Cubaanse hiphop en regggaeton van EDDY-K

Ook in Cuba is reggaeton erg populair. Hiphop en reggaeton zijn populairder dan onder jongeren dan de traditionele son en Cubaanse salsa. Vooral omdat reggaeton dealt met issues waar jongeren meer mee hebben.

Een bekende Cubaanse reggaetongroep is Eddy K. Je kent ze misschen wel van de hit Aqui estan los 4. Ze staan op 10-11 augustus op het Antilliaanse Feesten Festival in Hoogstraten, België.

Nicky Jam : veelbelovende reggaeton artiest

 

Nick Rivera Caminero, ofwel Nicky Jam, begint ook op internationaal niveau steeds bekender te worden.

De rapper uit de Dominicaanse republiek begon na de release van zijn album Vida Escante in 2004 in populariteit te groeien en heeft met grootheden gewerkt zoals Daddy Yankee, Don Chezina, Lito & Polaco, Big Boi, Rakim y Ken-Y en Hector y Tito.

Moeten reggaeton lyrics worden gereguleerd?

Er is veel discussie over hiphop en reggaeton muziek die volgens velen aanzettend tot criminaliteit, woorden bevatten die denigrerend, racistisch en shockerend zijn en leiden tot normvervaging.

Volgens de reggaeton-fans geeft de muziek de Latino realiteit weer en vinden ze de kritieken ronduit overdreven. Dat de lyrics jongeren het gewelddadige pad op zou sturen is onzin want dan wordt de tekst veelte letterlijk genomen en de boodschap van de muziek niet begrepen.

And the winners of the 2007 Latin Billboard Awards are…

Op 26 April vonden de Latin Music Billboard Awards 2007 plaats in Miami, Florida.
De grote winnaar was nieuwkomer Mariano Barba die 4 awards in de wacht wist te slepen.

Voor single ‘Aliado del tiempo’ ontving Mariano Barba de ‘Hot Latin Song of the Year’ award. RBD won 3 awards, en de overige awards waren behoorlijk gelijkmatig verdeeld..