Categorie: "Opinie"

Moslims moeten meer salsa dansen!

Aangeziende nieuwe 'anti-Koran' filmpje van Geert Wilders ( waarvan de inhoud nog nieteens bekend is) nu al zoveel commotie zowel in Nederland als in het buitenlandveroorzaakt, kwam iemand op Latinnet (Sederick) op het geniale idée om eensoort denktank te beginnen.

Met als doel om op een leuke manier meer moslims en moslima's aan het salsa dansen tekrijgen met de rest van Nederland. "Want", zegt hij, salsa verbroederd en brengt mensen van verschillende ethniciteiten bij elkaar." 

Rihanna new single ‘Shut up and drive’


Shut up en drive’ is de nieuwste single van Rihanna van haar album ‘Good girl gone bad’

Dit is het derde album van de R&B zangeres die voor de opnames ervan heeft samengewerkt met grote sterren. Zo heeft Timbaland aan de producties van twee nummers meegewerkt, doet Justin Timberlake vocals van het nummer ‘rehab’ en krijgt ze hulp van Ne-Yo die al eerder de hit ‘Unfaithful’ schreef.

Moeten reggaeton lyrics worden gereguleerd?

Er is veel discussie over hiphop en reggaeton muziek die volgens velen aanzettend tot criminaliteit, woorden bevatten die denigrerend, racistisch en shockerend zijn en leiden tot normvervaging.

Volgens de reggaeton-fans geeft de muziek de Latino realiteit weer en vinden ze de kritieken ronduit overdreven. Dat de lyrics jongeren het gewelddadige pad op zou sturen is onzin want dan wordt de tekst veelte letterlijk genomen en de boodschap van de muziek niet begrepen.

Discussie: R&B wordt afgezaagd

Het is wel even wennen om pop/rock diva Shakira nu ook R&B te zien performen. Het past haar goed en de samenwerking met Beyoncé ziet er prima uit. Toch hoop ik dat het voor haar hierbij blijft en dat ze gauw weer overstapt naar rock. De laatste tijd worden bijna alle artiesten namelijk te veel in het R&B-hoekje gedrukt. Raakt de R&B hype dan nooit uit?

Denk bijvoorbeeld aan Gwen Stefani die met No Doubt meer ska, punk en pop maakte en nu hele slechte R&B. Denk aan  Alicia Keys die met haar debuut album meer jazz maakte en haar latere album ook de r&b kant opschoof. Hetzelfde geldt voor Whitney Houston, die eerst ook geen R&B maakte en dit later wel is gaan doen. Er is niks mis met experimenteren en mixen van verschillende genres, maar waarom moet R&B er 9 van de 10 keer in betrokken worden? Je wordt met dit genre dood gegooid of je het nu wilt of niet. Ben jij R&B ook zo zat of vind je dit juist een goede ontwikkeling? Laat je mening horen!

Discussie: Goede voornemens voor 2007

Nog even en het is al 2007! Iedereen komt dan altijd met goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar moet het persé een nieuw jaar zijn om met goede voornemens te beginnen? Je kunt ook gewoon op een willekeurige dag met een goed voornemen beginnen. De voornemens voor het nieuwe jaar worden toch niet altijd nagestreeft, of bij jou wel? Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Vaker salsa dansen? Meer bewegen? Stoppen met roken? Een andere baan vinden? Laat ze maar horen!

Discussie: Politiek gebler of domweg schudden?

De verkiezingen staan voor de deur! In Latijnsamerikaanse en Caribische muziek heeft politiek ook vaak een belangrijke rol gespeeld. Politiek was ook altijd een ‘hot issue’ in die landen. Veel artiesten zingen over politieke onderwerpen, zoals Juan Luis Guerra in zijn merengue’s. Toch merk je dat niet zo snel als je op zijn muziek danst, pas als je de tekst gaat lezen (en Spaans kan of de vertaling leest.) Soca, calypso en tumba schuwen politieke onderwerpen evenmin. Deze carnavalsmuzieksgenres dienden zelfs als pers en vorm van meningsuiting. Toch gaan de meeste teksten over liefde, sex en hoe je je hips moet shaken. Is dit jammer of past het beter bij de muziek?

Discussie: verbied ‘moonen’ voor lelijke billen!

Nog even over dat moonen van Robbie Williams op Los Premios Latino: Ik heb hem
nooit lekker gevonden (veel vrouwen wel), maar nu weet ik echt ZEKER
dat ik hem NIET lekker vind! Wat een lelijk achterwerk heeft die vent,
zeg! Helaas laten veel meer mensen op het podium hun hebben en houden zien, terwijl het niet eens mooi is om naar te kijken. Ozzy’s lelijke bleke kont heb ik helaas ook moeten aanschouwen tijdens zijn concert. Wat me opvalt is dat juist de mannen met een lelijke kont gaan ‘moonen’ (en dit zijn meestal Engelsen), maar nooit de mannen met een lekker kontje. Er moet dus een verbod komen op moonen voor mensen met een lelijke ass, alleen mensen met een mooi en lekker kontje mogen het laten zien. Wat vindt jij? Laat je mening horen! En van welke artiest zou jij graag het kontje willen zien?