Categorie: "Recensies"

Film over het leven van Hector Lavoe

Er is een leuke film uitgekomen over het dramatische leven van El Cantante. Jeniifer Lopez en Marc Anthony spelen er in. Héctor Lavoe (1946-1993) is een legendarische salsa zanger die aan de beinjaren van de salsa beweging stond. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zijn vrouw Puchi, die terugkijkt vanaf 2002. 

Begin jaren'60 kwam Héctor aan in New York vanuit Ponce, Puerto Rico.
Het succes kwam snel. "Hoe meer hij groeide als artiest, hoe meer hij zonk als een persoon. ", zegt Puchi. Het is een verhaal over talent, het salsa maken met Willie Colón, met de Fania All Stars en als solist. Maar het is ook een verhaal van uit elkaar vallen door drugs, alcohol, feesten en depressiviteit. Deze film is een must voor elke salsa liefhebber!

Winnaars Putumayo’s Latin Reggae!

Sinds het succes van Bob Marley in de jaren'70 heeft reggae
de wereld veroverd. In elke regio van onze planeet en in elke taal zijn er wel
reggae klanken te horen in de popmuziek. Zo is er ook goede Spaanstalige reggae
ontstaan. Putumayo heeft het beste van de Jamaicaanse jams met latin beats voor
je op een rijtje gezet op de compilatie cd Latin Reggae.

Er zijn veel nieuwkomers, maar ook oudjes uit de rock en
reggae scene van Latijns-Amerika en Spanje te horen op deze cd.  Een paar namen zijn: Go Lem System, Macaco,
Los Cafres , Black Gandhi en Radio Malanga. Het is een erg leuke en vrolijke cd
geworden en echt een must voor elke latin- en reggaeliefhebber!  Latin Blog gaf 3 cd's weg en de winnaars zijn bekend!

Wereldtango collectie van Putumayo

Tango is een latingenre waar vrij weinig over gesproken wordt. Meestal is het de salsa en reggaeton dat momenteel volop in de aandacht staat.

Mocht je verslingerd zijn aan de tango of nader kennis willen maken met deze muziek, dan is dit schijfje misschien iets voor jou. Putumayo weet weer als geen ander een goede gevarieerde compilatie neer te zetten uit allerlei landen. Niewsgierig geworden? Je kunt 'm hier luisteren.

Gloria Estefan: weer terug naar haar Cubaanse roots

Je hebt vast nog wel haar Cubaanse cd Mi Tierra nog wel ergens liggen. Als je deze klassieker geweldig vind, is het goed om te weten dat Gloria Estefan het nogmaals over doet met 90 Millas 2007( Deluxe Edition).

Ja, je leest het goed. Deze maand brengt ze een cd met dvd uit waarin ze weer teruggaat naar haar Cubaanse roots met nieuwe nummers!Hier kan een all star crew van bekende latin muzikanten niet bij ontbreken. Enkele namen zijn: Carlos Santana, Arturo Sandoval, Luis Enrique, José Feliciano, Paquito D'Rivera & Willie
Colon. Op de bonus dvd vindt je een documentaire over 'the making of' van dit album.

Klik hier om de muziek te beluisteren.

 

CD releases in de maand september

In september zijn er weer een aantal nieuwe cd's uitgekomen die natuurlijk niet mogen ontbreken aan jouw collectie!

Om te beginnen is er een geweldige verzamelcd uitgekomen: DJ El Chino's Solar Latin Club Vol.1  Deze cd bevat 15 nummers van powerhouse met salsa, funk, son, Latin jazz en timba, featuring verzameld materiaal van overal ter wereld. Zo ook nooit uitgebrachte nummers van minder bekende bands, maar ook bekende artiesten.

Don Omar, K-Liber en Ghetto Flow steelden de show

Het concert van Don Omar van 4 augustus/5 augustus was een geweldig spektakel om bij te zijn!

Goede shows met dansers van alle acts (dus ook van K-Liber en Ghetto Flow) en Don Omar wist het overwegend jonge publiek goed op te zwepen. Al zijn goede nummers kwamen aan bod, alleen jammer van de slechte organisatie van dit evenement…

Foto's: Aashna Sewpersad

Smaakvolle revolutie van Jose Conde y Ola Fresca

Spring op je surfplank, er is een frisse golf uit Cuba en New York over komen waaien! Jose Conde & Ola Fresca laten zien dat Cubaanse salsa, son, jazz, funk, latin dance en reggae prima samen gaan en dat dit bovendien zowel in het Spaans als in het Frans goed klinkt!

Hun nieuwe album Revolucion is een hippe latin cd met toch een vleugje vintage. De analoge opnameapparatuur van de Brooklyn Recording Studio waar dit schijfje geboren werd, geeft deze warme bekende vintage sound. En wie is Jose Conde?