Categorie: "Brasil"

DJ Dolores & Aparelhagem live in Rasa

Zaterdag 23 februari is  Rasa (Wereld Cultureel Centrum) Utrecht 'the place to be' voor liefhebbers van Braziliaanse muziek. Er is dan een exclusief optreden van DJ Dolores met muzikanten.

De muzikale variatie in Brazilië is enorm. Vooral in het
noordoosten bestaan talloze tradities van prachtige volksmuziek.
Carnavalsritmes als de maracatú en de samba komen er vandaan, evenals de forro
en de embolada, een ‘rurale' rap. In de handen van DJ Dolores krijgen deze
bijzondere muziekstijlen een extra dimensie en worden ze onweerstaanbaar
dansbaar.

 

Choramundo: Jazz met een Braziliaans jasje

Zondag 18 november presenteert Choramundo hun nieuwe cd in het Muiderpoorttheater te Amsterdam.

Anders dan de naam Choramundo doet vermoeden – 'chorar' betekent letterlijk huilen – voeren vrolijke noten de boventoon in de sound van deze formatie. Choramundo creëert haar eigen stijl door virtuoze improvisaties – waarbij jazz als universele taal dient – gemengd met Samba, Choro, Flamenco en zelfs Indiase Ragas.

De bossanova breekt door

Bossanova was nooit echt mijn ding, maar nu het gecombineerd wordt met  verschillende stijlen zoals, lounge, dance, rock 'n' roll en de oude boleros waar ik mee ben opgegroeid is het ineens een relaxte hippe muziek geworden waar ik graag naar luister.

Brasilian Music Connection brengt veel artiesten uit Brazilië naar Europa met een nieuwe bosa nova sound. Ze werken stuk voor stuk samen met bossanova legend Roberto Menescal. De bekendste is zangeres Montserrat met haar cd Boleros com Bossa waarin ze Spaanstalige boleros zingt (zoals Besame Mucho) op bossanova muziek. Ze was ook te zien op de Uitmarkt in Amsterdam.

   

Tip: NPS Output – Jazz, World & beyond

De NPS heeft een nieuw online radiostation erbij, die ook zeker interessant is voor latin liefhebbers.

Je kunt kiezen of je naar Grooves (output classic), World of Jazz, Blues en Roots wilt luisteren. Onder de broadcast World vindt je ook heel veel latin. Vooral salsa, cumbia en braziliaanse beats zoals bossa nova en samba. Zo is er op vrijdag is er een programma met salsa uit Puerto Rico, op maandag een programma met new Brazilian sounds, op donderdag een programma met reggae en dub en op zaterdag een programma met Surinaamse kaseko.

Braziliaanse popster Ivete Sangalo heeft dvd uit

De Braziliaanse zangeres Ivete Sangalo heeft sinds kort een dvd uit, die ook in Nederland verkrijgbaar is.

De dvd is opgemomen op 16 dezember 2006, in het mega Maracaná stadion van Rio de Janeiro waar ze een live concert geeft. Vorig jaar speelde ze nog de uitverkochte Heineken Musical Hall helemaal plat. De dvd bevat het 110 minuten durend live spektakel en ruim 45 minuten bonus materiaal.

Zomercarnaval 2007 heeft langste parade ooit

De 23e Straatparade van Ortel Zomercarnaval (28 juli 2007) is met een lengte van 2,6 km de langste parade in de geschiedenis van het evenement. Dit jaar nemen ruim 2300 deelnemers met 22 verschillende nationaliteiten deel aan de tropische carnavalsoptocht in Rotterdam.

De Straatparade die zich op 28 juli vanaf 13.00 uur een weg door het Rotterdamse centrum slingert, kent dit jaar 36 deelnemende carnavalsgroepen en 25 praalwagens. Het evenement wordt jaarlijks bezocht door ruim 900.000 mensen en werd in 2006 uitgeroepen tot het meest succesvolle evenement én grootste jongerenevenement van Nederland (bron: Respons Evenementen Monitor).

Salsa Beach Festival 13, 14 en 15 juli

Komend weekend wordt er een groot evenement georganiseerd voor alle latin- en dansliefhebbers. Op de pier van Scheveningen vindt dan het Salsa Beach Festival plaats.

Met overdag salsa, bachata, zouk en brasilworkshops van verschillende pro's. Cool and sexy moves? Samba? Partnerwork on 1? On 2?  Je leert het allemaal van de pro's! En…de zouk revolution komt ook aan bod! (zie vorige bericht). 's Avonds zijn er uiteraard feesten met spectaculaire shows. Dit mag je als latinliefhebber en dansverslaafde niet missen! Ga naar de website van Salsa Beach Festival voor meer info.

Sonic Junior: Braziliaanse alternatieve dance!

Geen Sonic Youth ook geen Junior Senior, nee het is Sonic Junior, een geweldige danceformatie uit Brazilië! Ze maken een mix van dub, jazz, rock en Braziliaanse genres. Het ligt een beetje in het straatje van LCD Soundsystem, Daft Punk en Goldfrapp maar dan Braziliaans.

Pra Fazar o Mundo Girar is hun derde album en een lekkere gevarieerde cd. Het heeft zelfs een nummer dat neigt naar industrial "Mazen". Drum'n'Bass gemixt met rock vind je terug in het nummer "Stop Emotion", terwijl Suite 909 je weer lekkere dub/reggae biedt.Goed nieuws voor de (aankomende) fans: ze spelen 16 juni op Festival Mundial in Tilburg! Lees verder om een clip van ze te bekijken

Vier Braziliaanse carnaval op A Festa!

A Festa! is een Afro-Braziliaans caranavalsfeest in het hartje van Utrecht. Dus als je a.s. zaterdag  (17 feb.) geen zin hebt in het Nederlandse carnaval, maar op z'n Braziliaans wilt feesten moet je naar Trianon aan de Oudegracht 252.

Verwacht wordt een heuse party met samba, zouk, axé, batucada en nog veel meer Braziliaanse muziek om je heupjes op te schudden! Het feest begint om 22:00 uur en je kunt er ook prijzen en verassingen verwachten. De dresscode is: fancy with fantasy. De Sponsors zijn Laguage School Talent Talen  en Dansschool Angozouk. Het wordt georganiseerd door Dominico della Feste

Zabumba treedt op tijdens forróparty

Stichting Rainbow neemt alvast een voorschot op het naderende carnaval en start 2007 met de warme Braziliaanse muziek van de formatie Zabumba, die zaterdag 27 januari optreedt in Jazzpodium DJS te Dordrecht. Deze vijfmansformatie rond zangeres Mieneke Demirdjian speelt Forró en dat betekent swingen op zijn Braziliaans.

Zabumba brengt een waar forró feest met schuifelen, swingen en sensueel dansen in een unieke Zuid-Amerikaanse sfeer. Zangeres Mieneke Demirdjian, geboren in Sao Paulo, heeft de forró ter plekke meegevierd en brengt als geen ander de uitbundigheid over van deze Noord Braziliaanse muziek. Samen met accordeonist Henk Meulenbeld heeft zij de eerste forróband in Nederland opgericht Fuzuê, die vele festivals in Europa heeft opgeluisterd. En met gitarist/ cavaquinhospeler Henk Janssen, bassist Tyrone Collis en percussionist Luiz Perillo wordt een optreden van Zabumba een ware forrozão, groot feest dus! Aanvang is 22.00 uur en de entree bedraagt € 8,-.