Categorie: "Media"

Jennifer Lopez en Marc Anthony hebben tweeling

Vrijdagochtend is Jennifer Lopez in New York bevallen van een tweeling: een jongen en een meisje. Het meisje is de oudste, ze kwam om 12.12 en woog iets meer dan 5 pond, haar broertje volgde om 12.23 en woog 5,5 pond. 

Jennifer haar zwangerschap is heel lang een publiek geheim geweest, pas op 8 november – terwijl eigenlijk iedereen 't al wist – vertelde ze haar fans tijdens haar laatste concert dat zij en haar man Marc Anthony een kindje verwachten. De manager van Jennifer laat weten dat ‘Jennifer en Marc in de wolken zijn, extatisch van geluk'.

Izaline Calister: Lady Sings Tambú

Goed nieuws, er is eindelijk een Nederlandse documentaire verschenen van het jazzwonder uit Curaçao, zangeres Izaline Calister!

De documentaire heet "Lady Sings tambú" en is gemaakt door Miluska Rosalina, ook van Antilliaanse bodem. Zij was ook aanwezig op het Nederlandse Film Festival. De documentaire is te zien op zondag 18 november 2007 – 18.15 uur op Nederland 2 in Het uur van de Wolf. Op 8 december aanstaande gaat de documentaire in premiere op het IDFA in Suriname. Izaline was vorige week te gast bij de tafel van Babel op Mtnl.

 

Stem voor reggaeton op Grolsch Grote Prijs

De latinmuziek wordt steeds groter in Nederland en de fans (jullie) zijn hier natuurlijk ook verantwoordelijk voor. De belangrijkste mensen uit de Nederlandse music biz beginnen nu ook de reggaeton te leren kennen en tonen interesse om er meer aandacht aan te besteden.

Zo was Ghetto Flow, als bekendste reggaeton formatie in Nederland, gevraagd mee te strijden in de Nationale Grote Grolsch Prijs competitie waar zij met trots de Latinmuziek en alle Latino's in Nederland representeren. Zij hebben de halve finale gehaald, dus je kunt via deze link op ze stemmen. Nu vallen ze nog in de categorie hip-hop/rnb, maar wie weet komt er volgend jaar een apart 'latin' genre als ze veel stemmen krijgen!

Tip: NPS Output – Jazz, World & beyond

De NPS heeft een nieuw online radiostation erbij, die ook zeker interessant is voor latin liefhebbers.

Je kunt kiezen of je naar Grooves (output classic), World of Jazz, Blues en Roots wilt luisteren. Onder de broadcast World vindt je ook heel veel latin. Vooral salsa, cumbia en braziliaanse beats zoals bossa nova en samba. Zo is er op vrijdag is er een programma met salsa uit Puerto Rico, op maandag een programma met new Brazilian sounds, op donderdag een programma met reggae en dub en op zaterdag een programma met Surinaamse kaseko.

Bachata ster Alexandra ligt in ziekenhuis

H et bachata duo Monchy y Alexandra
heeft hun Europese tournee moeten annuleren omdat Alexandra, 6 maanden zwanger, vorige week dinsdag in een hospitaal in Miami opgenomen wegens medische klachten.

Er werd in allerijl besloten het kind ter wereld te laten komen om erger te voorkomen. Moeder stelt het goed; de toestand van de baby, een meisje, blijft af te wachten. De Antilliaanse Feesten wensen Alexandra een spoedig herstel, en hopen dat alles goed komt met de baby. Het optreden van Monchy y Alexandra wordt niet vervangen, het uurschema van zaterdag werd lichtjes aangepast.

Bron: website Antilliaanse Feesten

Nederlandse dj komt met eerste salsa lounge cd

Bijna negen jaar geleden begon latin pionier D-Rashid met zijn Salsa Lounge feesten. Inmiddels is DJ/producer D-Rashid absoluut Neerlands grootste man op het gebied van latin house. Deze passie heeft hij nu omgezet in het allereerste Salsa Lounge album!

Vanaf zaterdag 26 mei ligt de mix cd 'Latin House Sessions volume 1’ inmiddels in de winkels. Vol met "14 hard hittin’ latin house beats, essential for your summertime”, zoals de tv- en radiocommercial meldt die momenteel in de landelijke media te horen is. Aan elkaar gemixt door D-Rashid, die solo (maar ook samen met o.a. Rishi Bass) tevens verantwoordelijk is voor het leeuwendeel van de producties op het nieuwe schijfje.

De tango is herboren!

Ooit werd tango gezien als vulagire dans. Ontstaan omstreeks 1800 in de straten van Buenos Aires met als grondleggers de Afrikaanse slaven, werd tango verboden in Europa.

In 1924 drong de dans toch door in Europa en de hogere klasse. Uiteindelijk werd tango een dans voor hoogopgeleide ouderen, maar het stoffige imago van tango begint langzaam weg te ebben:  want nu is er neo tango! Check it out:

Moeten reggaeton lyrics worden gereguleerd?

Er is veel discussie over hiphop en reggaeton muziek die volgens velen aanzettend tot criminaliteit, woorden bevatten die denigrerend, racistisch en shockerend zijn en leiden tot normvervaging.

Volgens de reggaeton-fans geeft de muziek de Latino realiteit weer en vinden ze de kritieken ronduit overdreven. Dat de lyrics jongeren het gewelddadige pad op zou sturen is onzin want dan wordt de tekst veelte letterlijk genomen en de boodschap van de muziek niet begrepen.