Categorie: "Caribbean"

Winnaars Putumayo’s Latin Reggae!

Sinds het succes van Bob Marley in de jaren'70 heeft reggae
de wereld veroverd. In elke regio van onze planeet en in elke taal zijn er wel
reggae klanken te horen in de popmuziek. Zo is er ook goede Spaanstalige reggae
ontstaan. Putumayo heeft het beste van de Jamaicaanse jams met latin beats voor
je op een rijtje gezet op de compilatie cd Latin Reggae.

Er zijn veel nieuwkomers, maar ook oudjes uit de rock en
reggae scene van Latijns-Amerika en Spanje te horen op deze cd.  Een paar namen zijn: Go Lem System, Macaco,
Los Cafres , Black Gandhi en Radio Malanga. Het is een erg leuke en vrolijke cd
geworden en echt een must voor elke latin- en reggaeliefhebber!  Latin Blog gaf 3 cd's weg en de winnaars zijn bekend!

Musical over dansgeschiedenis op Curacao

De Curacao Talent & Showbizz Foundation heeft een musical in het leven geroepen over de dansgeschiedenis van Curacao. De musical heet 'Korsou ta baila' (Curacao danst).

De cultuur en folklore van het eiland is beinvloed door de hele wereld. De makers vonden dat ze hier iets moois mee moesten doen. De musical gaat in maart in premiere, maar op Curacao zelf. Of en wanneer het in Nederland gaat spelen, is nog de vraag. Is er misschien een evenementenbureau in de zaal die ze voor Nederland wilt boeken? Klik op lees verder om de trailer te bekijken.

Wat krijgen we nou? Een petitie tekenen voor een zoukfeest!

In New York wordt geprobeerd een groot cultureel centrum zover te krijgen om volgend jaar een themavond te houden voor de muziek Zouk en de Braziliaanse dans Zouk.
Alsof ze niet al genoeg coole dingen hebben in New York, is er om dit voor elkaar te krijgen een online petitie die ondertekent kan worden.

De afgelopen maand zijn er 350 ‘handtekeningen' binnen gekomen, maar over een maand, met kerst, moeten er minstens 1000 handtekeningen zijn om de Zouknight voor elkaar te krijgen! Ben je de beroerste niet en denk je dat deze mensen echt iets missen zonder zouk dan kun je hier de petitie ondertekenen.
en vergeet er niet bij te zetten dat je ook gelijk een ticket en naar New York wilt, he?

Izaline Calister: Lady Sings Tambú

Goed nieuws, er is eindelijk een Nederlandse documentaire verschenen van het jazzwonder uit Curaçao, zangeres Izaline Calister!

De documentaire heet "Lady Sings tambú" en is gemaakt door Miluska Rosalina, ook van Antilliaanse bodem. Zij was ook aanwezig op het Nederlandse Film Festival. De documentaire is te zien op zondag 18 november 2007 – 18.15 uur op Nederland 2 in Het uur van de Wolf. Op 8 december aanstaande gaat de documentaire in premiere op het IDFA in Suriname. Izaline was vorige week te gast bij de tafel van Babel op Mtnl.

 

Maar liefst 4 optredens Kassav in Nederland!

Wie kent deze bekende zouk formatie uit Guadeloupe en Martinique niet? Velen van ons zijn met hun muziek opgegroeid, want zij zorgden ervoor dat zouk bekend werd in het Caribisch gebied, Europa en Afrika.

Na ruim 20 jaar still going strong zijn er 3 concerten op korte termijn van deze supergroep te beleven in ons land.
Noteer direct:

- 8 november Tivoli (Oude Gracht) Utrecht
- 9 november 013 Tilburg
- 10 november Oosterpoort Groningen
- 11 november Melkweg Amsterdam

Jongste zoon Bob Marley doet het goed.

In de Reggae Top 100 van Fun X staat Damian Marley met Welcome to Jamrock.  Afgelopen zomer toerde hij met zijn broers Ziggy, Julian, Stephen en Ky-Mani welke allemaal reggae-artiesten zijn door 27 steden. Deze tour heette de Bob Marley Roots, Rock, Reggae Festival Tour.

In 2006 heeft hij drie albums uitgebracht. Voor zijn tweede album kreeg hij een Grammy Award voor Beste Reggae Album. Voor zijn derde album kreeg hij twee Grammy's, voor Beste Reggae Album en Beste Urban Optreden. Damian toert het meest met zijn broers Julian en Stephen welke beide leden zijn van de Ghetto Youths Crew.

Tip: NPS Output – Jazz, World & beyond

De NPS heeft een nieuw online radiostation erbij, die ook zeker interessant is voor latin liefhebbers.

Je kunt kiezen of je naar Grooves (output classic), World of Jazz, Blues en Roots wilt luisteren. Onder de broadcast World vindt je ook heel veel latin. Vooral salsa, cumbia en braziliaanse beats zoals bossa nova en samba. Zo is er op vrijdag is er een programma met salsa uit Puerto Rico, op maandag een programma met new Brazilian sounds, op donderdag een programma met reggae en dub en op zaterdag een programma met Surinaamse kaseko.

Fresh from the Caribbean: Machel Montano

Mr. Yoyo had het er al over in zijn interview, dat Machel Montano een nieuwe Caribische artiest is met veel potentieel. Hij is momenteel erg hot in The Caribbean en treedt vanavond op tijdens de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten.

Bekijk zijn clip "You":

Zomercarnaval 2007 heeft langste parade ooit

De 23e Straatparade van Ortel Zomercarnaval (28 juli 2007) is met een lengte van 2,6 km de langste parade in de geschiedenis van het evenement. Dit jaar nemen ruim 2300 deelnemers met 22 verschillende nationaliteiten deel aan de tropische carnavalsoptocht in Rotterdam.

De Straatparade die zich op 28 juli vanaf 13.00 uur een weg door het Rotterdamse centrum slingert, kent dit jaar 36 deelnemende carnavalsgroepen en 25 praalwagens. Het evenement wordt jaarlijks bezocht door ruim 900.000 mensen en werd in 2006 uitgeroepen tot het meest succesvolle evenement én grootste jongerenevenement van Nederland (bron: Respons Evenementen Monitor).