Zomercarnaval 2007 heeft langste parade ooit

Marcie de Jongh is de Queen van 2007 gewordenDe 23e Straatparade van Ortel Zomercarnaval (28 juli 2007) is met een lengte van 2,6 km de langste parade in de geschiedenis van het evenement. Dit jaar nemen ruim 2300 deelnemers met 22 verschillende nationaliteiten deel aan de tropische carnavalsoptocht in Rotterdam.

De Straatparade die zich op 28 juli vanaf 13.00 uur een weg door het Rotterdamse centrum slingert, kent dit jaar 36 deelnemende carnavalsgroepen en 25 praalwagens. Het evenement wordt jaarlijks bezocht door ruim 900.000 mensen en werd in 2006 uitgeroepen tot het meest succesvolle evenement én grootste jongerenevenement van Nederland (bron: Respons Evenementen Monitor).

Party people!Omvang heeft maximum bereikt
Guus Dutrieux van organisator DUCOS Productions: “De Straatparade is en blijft het populairste onderdeel binnen Ortel Zomercarnaval. De parade bepaalt het gezicht van het evenement en daar zijn we hartstikke trots op”. Karel Willems, voorzitter Stichting Zomercarnaval: “De populariteit voor deelname aan de parade is enorm: het aantal aanmeldingen blijft stijgen. Jaarlijks moeten we helaas vele carnavalsgroepen teleurstellen. De omvang van de parade zit aan een logistiek maximum”.

Salsagigant El Canario zal er ook zijn!Twee podia
Zaterdag 28 juli staat niet alleen maar in het teken van de Straatparade. De twee podia op het Churchillplein en Coolsingel transformeren, op het moment dat de parade er niet is, de binnenstad van Rotterdam in een enorme dansvloer. Diverse artiesten treden op. Het Bavaria Podium op de Coolsingel presenteert dit jaar onder meer de Surinaamse muziekformatie La Caz (14.45 uur), de befaamde Dominicaanse salsaster José Alberto ‘El Canario’ (21.00 uur) en de swingende Cubaanse band Maraca (22.45 uur). Het Churchillplein host diverse Latin DJ’s, waaronder DJ Zoontje, DJ Willy en Papa Rumba. 

de paradeOp televisie
Ortel Zomercarnaval (22 t/m 28 juli) is dit jaar voor het eerst live te zien op nationale televisie. NOS Live verzorgt een registratie van het evenement die te zien is op vrijdag 27 juli en zaterdag 28 juli. Het is voor het eerst dat het evenement in zijn 23-jarig bestaan live te volgen is via nationale televisie. De registratie van de Queen Election op 22 juli werd verzorgd door TV Rijnmond. Marcie van de groep Kingdoms Under The Sun is Queen geworden dit jaar.

Agenda 

27 juli – Battle of Drums (centrum Rotterdam)

28 juli – Straatparade en podiumprogrammering (centrum Rotterdam)

Meer informatie op www.zomercarnaval.com

Lees ook:Puerto Rico wil ook meedoen in Zomercarnaval
Lees ook:Haarlem Salsa Dance Festival met DJ Knowles uit NYC
Lees ook:Shakira en Beyoncé maken pakkende single
Lees ook:Frontman Daga Negra op televisie
Lees ook:Banda Calypso: een vrolijk Braziliaans duo

Eén reactie op “Zomercarnaval 2007 heeft langste parade ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.