Puerto Rico wil ook meedoen in Zomercarnaval

Loop jij straks mee in de parade met deze Puertoricaanse schoonheid?Gek genoeg was er nog geen Puertoricaanse groep in het Zomercarnaval van Rotterdam. Terwijl Puerto Rico best een invloedrijk eiland is in de latinmuziek. Vanaf dit jaar moet daar verandering in komen! Er is namelijk een nieuwe carnavalsgroep opgericht voor alle Puerto Ricanen in Nederland en iedereen die van Puerto Rico houdt.

De groep is al officieel erkent door de organisatie van het Zomercarnaval, alleen moeten ze wel minimaal 35 deelnemers hebben. Tot nu toe hebben er 11 mensen zich aangemeld, waarvan acht  dames en drie heren. De Puertoricaanse Isandra Collazo is initiafiefneemster van deze groep. Ze vertelt: "Sinds kort woon ik in Nederland en was de afgelopen twee zomers hier op vakantie. Toen ik het Zomercarnaval bezocht viel het me op dat ik geen één Puertoricaanse vlag zag, behalve die van mijzelf. Ik snap niet waarom, want er wonen honderden Puertoricanen in Nederland."

Eigen plek in de parade
Zodoende besloot Isandra met anderen deze groep op te richten. "De Dominicaanse Republiek heeft ook een deel in de parade en ik heb gehoord dat sommige Puertoricanen met hen hebben meegedaan. Het is toch beter om je eigen plekje in het carnaval te creëren? Ik wil daarom ook zoveel mogelijk Puertoricanen herenigen  om onze eigen plek in het carnaval te claimen". De muziek wordt geregeld door het Latin DJ Team met DJ Panchito en La Cura. Chris D zal zorgen voor hippe latin choreografieën.

Sponsors en deelnemers gezocht
De groep zoekt nog sponsors voor de muziek en kostuums en natuurlijk meer deelnemers! Als jij je dus geroepen voelt om hieraan mee te doen of welke bijdrage te leveren dan ook, kun je contact opnemen met Isandra of met DJ Panchito
Meer informatie is te vinden op hun website, waar je je ook direct kunt inschrijven.

Lees ook:Zomercarnaval 2007 heeft langste parade ooit
Lees ook:Optreden van LOS PLENEROS DE LA 21 in RASA AFGELAST!
Lees ook:Vier Braziliaanse carnaval op A Festa!
Lees ook:Nederlanders willen meer Latin op de radio
Lees ook:Opkomst Nederlandse Latin Jazz in VS

Eén reactie op “Puerto Rico wil ook meedoen in Zomercarnaval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.