Opkomst Nederlandse Latin Jazz in VS

Dat Panchito's debuutalbum "Resurrección" binnen een jaar nadat het werd uitgebracht al op meer dan 55 Amerikaanse radio stations gedraaid zou worden hadden de 10 leden van de Nederlandse Latin Jazz formatie uit Rotterdam nooit gedacht.

En dan ook nog een special rond Panchito in het New Yorkse Jazz Mix programma The Groove Boutique plus lovende recensies in de VS…wat een onverwachte eer!Het zilveren schijfje mocht al een behoorlijke reeks goede recensies ontvangen maar daar hield het zeker niet op. Na enige tijd kwamen er al de nodige reacties vanuit de VS en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste nummers gedraaid werden op diverse Stations in Canada en de VS.

Voorspelling

De slagwerkkrant schreef in hun review al: “als ze dit in New York horen zal het direct geaccepteerd worden…” Het lijkt achteraf haast een profetie want geaccepteerd wérd het! Dit werd te meer duidelijk toen een aantal nummers werden gedraaid tijdens het New Yorks Radio programma The Groove Boutique gepresenteerd door Rafe Gomez. The Groove Boutique is de eerste Amerikaanse Jazz Mix Show en wordt door maar liefst 20 radio stations (verspreid over de VS) uitgezonden.                                        

85 radiostations wereldwijd
Nu, nog geen jaar na het uitbrengen van de cd Resurrección is/wordt de muziek gedraaid op zo'n 85 radio stations verspreid over de wereld, van Australië tot en met Canada, waarvan het merendeel in de VS en Canada welke samen goed zijn voor zo'n 55 stations. Tevens verschijnt in de juni/juli editie van het wereldwijd gerespecteerde Latin Beat Magazine een artikel over deze Nederlandse Latin Jazz formatie die duidelijk zijn eigen koers aan het varen is. Hou ze dus in de gaten!

Foto: Keke Keukelaar
Bron: World Fusion Music

Links
Website Panchito
Panchito op My Space
 

Lees ook:Tip: NPS Output – Jazz, World & beyond
Lees ook:Bendita Tu Luz wordt grijs gedraaid
Lees ook:Radio Ga Ga!
Lees ook:Frank Reyes zingt over zijn prinses
Lees ook:De emotie van Joe Veras zet zich voort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.