Categorie: "Clips"

Nieuw werk van natuurtalent Raul Midón

Raul Midón is een krachtigesinger/songwriter met een latin tintje. Zijn muziek is een mix vanjazz, pop, soul en een vleugje flamenco. Hij is ook te horen alsachtergrond vocalist op albums van Shakira, Alejandro Sanz, EnriqueIglesias en Christina Aguilera. In Nederland heeft hij al heel vaakopgetreden, oa op North Sea Jazz en in de Melkweg met TrijntjeOosterhuis. 18 en 19 november is hij weer te zien in de Melkweg(Amsterdam) en in Tivolli (Utrecht).

Het bijzondere van Midón isnaast zijn geweldige zang ooj zijn gecompliceerde en goedegitaarspel, waarbij hij zijn gitaar ook als percussie weet tegebruiken.Als topje op de ijsberg weet hij ook nog de saxofoon metzijn mond perfect na te bootsen! En dat voor iemand die helemaal nikskan zien. Door een medische fout na zijn geboorte is zowel hij alszijn broer blind geworden. Midón heeft een Argentijnse vaderen Afro-Amerikaanse moeder. Hij is opgegroeid in New Mexico. Tijdenszijn opvoeding heeft hij van zijn ouders meegekregen om in iets debeste te zijn, want als blinde kan je niet makkelijk een baan vinden.Hij koos om de beste te zijn in muziek…

Zoete electronische pop van Belanova

Als je vanelectropop houdt, zoals Goldfrapp, Moby of (disco)dance met een sound zoalsDavid Guetta en Junior Señor, schat ik zo in dat je Belanova ook goed gaatvinden. Belanova maakt een melange van bubblegum pop met dance en een vleugje rock. DitMexicaanse trio was ook aanwezig op de MTV Video Music Awards en is absoluutnoemenswaardig. Ze zijn al razend populair in Latijns Amerika en Spanje.Momenteel zijn ze bezig de VS te veroveren met hun tweede album Dulce Beat (Sweet Beat).

Belanova zag hetdaglicht in 2002 in Guadalajara en bestaat uit gitarist/bassist Ricardo ‘Richie’Ariola,zangeres/tekstschrijfster Denisse Guerrero en toetsenist/muziektechnicus EdgarHuerta. De drie hebben elkaar tijdens hun studententijd ontmoet. Edgar: “Iemandstelde me aan Denisse voor, toen ik hoorde dat ze zangeres was lied ik haar eendemo van me horen. Ik was al een tijdje solo bezig met muziek maken. Ze vond dedemo goed en toen heb ik haar gevraagd of ze er een tekst op wilde bedenken endit inzingen. Het vloeide perfect in elkaar. Ik kende Ricardo al een tijdje enwist dat hij gitaar en bas speelde, dus hebben we hem er ook bijgevraagd. Hetklikte meteen tussen ons drieën en zo ontstond Belanova”.

Carlos Vives maakt vrolijke rock voor zijn volk

De cd El Rock De Mi Pueblo (2004) van CarlosVives blijft een ontzettend goede cd! Ik luister hem het liefst ’s ochtends opmijn mp3-speler als ik naar mijn werk ga. Mijn ochtendhumeur verdwijnt alssneeuw voor de zon! Echt heerlijke muziek om mee wakker te worden en eigenlijkvoor de hele dag. Het geeft je echt zo’n gevoel van ‘ik heb er zin in’ of ‘ik kan de hele wereld aan’.

Hetopeningsnummer Como Tu is al gelijk erg pakkend, maar dat is elk nummer op dezecd. Ik vind echt geen enkel lied slecht. El Rock De Mi Pueblo laat ook zien datrock en volksmuziek prima samen kunnen gaan, maar goed, dat wisten we al langen dat doet Carlos ook al jaren prima. Op deze cd zijn wel wat meerrockinvloeden te horen. De stevige elektrische gitaren zijn in bijna elk liedwel te horen, maar niet sterk aanwezig en ook niet voortdurend. Hierdoor is hetook een absolute aanrader voor mensen die totaal niet van rock houden. Keyboarden accordeon blijven de boventoon voeren.

Sweety en Lynnsha hebben zouk hit ‘Ma Rivale’ met Desvarieux

Jacob Desvarieux, de zanger van Kassav vind hetwel erg leuk om met de dames samen te werken! Hij zingt namelijk vrolijk mee ineen ander leuk zouknummer, deze keer met Lynnsha en Lady Sweety. Bekijk declip van Ma Rivale:

Deze clip is/was ook erg populair op Dis l’heure de zouk. Opvallend is dat aan het begin van de clip een heel klein stukje te horen is uit het lied Laisseparler les gens van Jocelyne Labylle & Cheela.

Wyclef maakt clip met Buju Banton en T-Vice

Wyclef Jean heeft niet alleen met Shakira samengewerkt, maar ook metBuju Banton en T-Vice! Samen hebben ze in 2003 een geweldig lied gemaakt Party By The Sea.

Dit lied heeft alleCaribische klanken in zich en is een authentiek feestnummer! Het lied staat ophet album van Wyclef Preacher’s Son,uitgekomen in 2003, maar de clip had ik nog nooit gezien en is vorige week opYou Tube geplaatst. In de clip is het ook vooral één groot feest metcarnavalsfeer. Lees verder om de clip te bekijken.

Jocelyne Labylle en Cheela: “Laat de mensen maar praten”.

Zouk (later zulje hier meer over lezen) is ook erg hot! In Frankrijk, de FranstaligeCaribische eilanden en West-Afrikaanse landen is het al heel lang populairgeweest. In Frrankrijk heb je zelfs een tv programma gericht op zouk Dis l’heure 2 zouk. Een hit die dit jaardaarop veel voorbij kwam was Laisseparler les gens van Jocelyne Labylle & Cheela feat. Jacob Desvarieux(de zanger van Kassav). Erg leuk liedje! Lees verder om meer te weten te komenvan Jocelyne Labylle en de clip te bekijken.