Sweety en Lynnsha hebben zouk hit ‘Ma Rivale’ met Desvarieux

Jacob Desvarieux, de zanger van Kassav vind hetwel erg leuk om met de dames samen te werken! Hij zingt namelijk vrolijk mee ineen ander leuk zouknummer, deze keer met Lynnsha en Lady Sweety. Bekijk declip van Ma Rivale:

Deze clip is/was ook erg populair op Dis l’heure de zouk. Opvallend is dat aan het begin van de clip een heel klein stukje te horen is uit het lied Laisseparler les gens van Jocelyne Labylle & Cheela.


Lynnsha

Lynnsha (Sophie Jordier) is in 1979 geboren in Frankrijk en haar familie komtuit Martinique. Ze was al vanaf klein meisje erg veel bezig met muziek en komtook uit een muzikale familie. Haar carrière begon in 1997 in de R&B groep BabyNorton. Van 1998 tot 2001 heeft ze haar ervaring verrijkt door veel samen tewerken met grote namen uit de Franse urban scene, zoals Kaysha, Zouk Machine,Edith Lefel, Driver, Organiz, Bambi Cruz, Lady Laistee, Alphonso Hunter, Passi,Kim, Boss (Joey Star). In 2001 vormde ze een duo met Lord Kossity, waarmee ze de hit Lova Girl scoorde inFrankrijk. Vanaf 2002 heeft ze gekozen voor een solo carrière en dat loopt bestlekker.

Sweety
Sweety is begonnen in de muziek toen ze 17 was. Ze begon met (Franstalige)hip-hop. Op een gegeven moment was ze naar Londen verhuisd waar ze veel deedmet dancehall en jungle. Daar heeft ze ook veel samengewerkt met Cut Killer enhet dj-vak geleerd. Ze heeft ook de single Bring me yourlovin met Sizzla (een bekende dancehall artiest opgenomen) in Jamaica. Nuis ze veel met zouk bezig en ze doet het aardig goed!


Meer informatie
Wil je meer over deze twee artiesten weten? Ga naar de onderstaandewebsites.
De informatiestaat wel in het Frans.

Lees ook:Nieuwe zouk rages
Lees ook:Het mysterie rond Zouk Machine
Lees ook:Uit de republiek van Los Ilegales
Lees ook:Jocelyne Labylle en Cheela: “Laat de mensen maar praten”.
Lees ook:Zoete electronische pop van Belanova

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.