De bossanova breekt door

MontserratBossanova was nooit echt mijn ding, maar nu het gecombineerd wordt met  verschillende stijlen zoals, lounge, dance, rock 'n' roll en de oude boleros waar ik mee ben opgegroeid is het ineens een relaxte hippe muziek geworden waar ik graag naar luister.

Brasilian Music Connection brengt veel artiesten uit Brazilië naar Europa met een nieuwe bosa nova sound. Ze werken stuk voor stuk samen met bossanova legend Roberto Menescal. De bekendste is zangeres Montserrat met haar cd Boleros com Bossa waarin ze Spaanstalige boleros zingt (zoals Besame Mucho) op bossanova muziek. Ze was ook te zien op de Uitmarkt in Amsterdam.

   

Marcela Mangabeira en Marcos Valle zijn mijn favorieten van BMC (Brasilian Music Connection). Dit is een promo van Marcela (links) en een optreden van Marcos Valle (rechts):

     

Marcela Mangabeira
Marcela is een jonge zangeres die pop en  electronica mixt met bossanova. Ze heeft wel een lieve en zoete stem, die perfect bij de muziek past. Haar muziek lijkt vrij veel op lounge in bossanova stijl. Ze zingt ook nummers in het Engels.

Marcos Valle
De muziek van Marcos Valle lijkt ook veel op lounge, maar is meer uptempo. Hij gebruikt meer jaren'70 pop/rock en dance invloeden. Samba de Verao laat bijvoorbeeld denken aan filmmuziek uit de seventies, zoals James Bond. Trip-hop beats komen voorbij, maar het blijft toch bossanova en dat is best knap geremixt.

Joao SuplicyJoao Suplicy
Joao Suplicy is helemaal apart bezig. De mix van pure rock 'n' roll met bossanova is echt lachen! Hij haalt oude Elvis klassiekers uit de kast, maar dan vertaald naar bossanova. Zeer herkenbaar voor de meeste mensen, dus een mooi begin om bossanova te waarderen!
Het enige dat ik jammer vind is dat deze artiesten bijna alleen maar covers zingen.

Nieuwsgierig geworden?
Je kunt het allemaal beluisteren op deze site.

 

 

Lees ook:Reggaefestival Two 7′s Splash 2007
Lees ook:Mediageil? Ga naar de dansavonden in Che’s!
Lees ook:Shakira koploper Latin Grammy Awards 2006
Lees ook:Speciale editie van Latin Lovers in Thalia Lounge
Lees ook:Nathalie Cardone kruipt in de huid van Che Guevara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.