Elbicho: crossover uit Spanje met Afrikaanse grooves

Elbicho (Spanje) is een muzikaal project dat uit elke porie passie en talent ademt. Zij staan eveneneens morgen op Festival Mundial.

Met de psychedelische, progressieve rockformaties uit de jaren 70 als vertrekpunt verkent elbicho met haar geluid nieuwe gebieden waarin de wortels van de blues worden verruild voor de kreet van de flamenco.

Flamenoritmes met Afrikaanse grooves
De zevenkoppige band mixt populaire flamencoritmes als rumba's, tanguillos en bulerias met Afrikaanse etnogrooves en ruige rockpartijen, terwijl ook uitstapjes worden gemaakt naar jazz, funk en Indiase muziek. De onuitputtelijke energie van Miguel Campello (zang) die als een  Spaanse 'toro' over het podium raast zorgt ervoor dat de show een ware belevenis en een lust voor het oog is.

Bekijk de clip Contigo:

Muziek zonder grenzen
Muziek uit het hart, die over alle grenzen heen gaat, zonder etiket. Elbicho heeft in Spanje en de rest van Europa met hun energieke shows vol muzikale ontlading een grote schare fans veroverd. Terwijl de derde cd in voorbereiding is heeft Elbicho met de tweede cd (elbichoII), geproduceerd door Tino di Geraldo en Guillermo Quero, bewondering geoogst bij de gevestigde namen in de flamenco muziek en dit heeft geresulteerd in samenwerkingen met o.a. Jorge Pardo, Carles Benavent, Tomasito, Ojos de Brujo en 'la Mari' van Chambao.

Optreden
Festival Mundial Tilburg
Zondag 17 juni – 20.10 uur – Plan / ROC podium

Website
www.elbicho.com

Lees ook:Krosfyah op Mundial
Lees ook:Het is weekend! Uitgaantips voor de latinliefhebber
Lees ook:Sonic Junior: Braziliaanse alternatieve dance!
Lees ook:Olodum: goede swingende muziek met een boodschap
Lees ook:De tango is herboren!

2 reacties op “Elbicho: crossover uit Spanje met Afrikaanse grooves

 1. zomervakantie

  Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

  Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

  „Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

  Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
  voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

  De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

  Informatie
  http://www.elizawashere.be

    /   Beantwoorden  / 
 2. vakantiestart

  Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.

  vakantiestart

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.