Shakira in Gelredome: Kort maar krachtig

Na héél lang wachten stond ze daar eindelijk  met een prachtige glitter gitaar "Estoy aquí", zong ze. Ja gelukkig was je daar, we waren niet voor niks terug gekomen op 17 maart. 

Haar eerste hit Estoy aquí is een pakkend openingsnummer. Ook kwamen er meerdere klassiekers aan bod zoals Pies Descalzos Sueñas Blanco, Ciega Sordomuda, Si Te Vas en Inevitable. Tijdens de nummers Ojos Así, Whenever whatever en Hips Don't Lie gaf ze een indrukwekkende buikdansshow. Ook kwamen de recente hits van Laundry Service en de twee Oral Fixation albums aan bod. Tijdens La Tortura wist ze de hele zaal aan het dansen te krijgen.

Foto's: Paul Bergen  Mojo Concerts

Creatief
Wat ik zo cool vind van Shakira en dat wist ze deze avond ook waar te maken, is haar geweldige variatie. De ene keer een stoere rockgirl de andere keer een sensuele buikdanseres. Aan haar kleding, choreografieën, decor en licht effecten kon je ook echt merken dat Shakira een fantasierijke en creatieve geest heeft en gevoel voor kunst.

110%?? Yeah, right!
Aan het begin van haar optreden zei ze nog dat ze zich voor 110% zou geven, want ze apprecieerde het echt dat we allemaal teruggekomen waren. Ze heeft ook echt haar best gedaan, maar haar show was wel erg kort voor iemand die haar volle 110% geeft. Ze was later begonnen dan gepland en dit was erg jammer, want ze heeft een aantal nummers niet gespeelt die ik wel graag live had willen zien. Eén daarvan was het tango/rock nummer Objection (of Te aviso, te anuncio) en ik had ook wel wat meer van Pies Descalzos willen zien, zoals het vrolijke Poco De Amor en het jazzy Te Espero Sentada. Een goed concert, maar naar mijn gevoel was het na amper anderhalf uur niet af.

Lees ook:Shakira 3 februari in Gelredome
Lees ook:Shakira Live & Off The Record beste latinpop dvd allertijden!
Lees ook:Zieke Shakira stelt Nederlandse fans teleur
Lees ook:Maná’s nieuwste is uit!
Lees ook:Discussie: Dansen met gevoel

3 reacties op “Shakira in Gelredome: Kort maar krachtig

 1. daisy

  Ik vond het concert echt super!!na lang w88, vond ik het geweldig!Alleen zouden die stijve hollanders op de tribune (waar ik, ook hollander,tussen zat)wel wat meer kunnen bewegen, HALLO MENSEN DIT WAS EEN SHOW OM TE DANSEN HOOR!!!dusse…deesje danste dus wel he!!Blij dat ik van mn vriend kaartjes had gehad voor mn verjaardag, geweldig om haar live te zien!Ja het was erg kort, maar vlg mij is zij na zo’n show met dansen en alles erop en eraan ook echt kapot!!Nee hoor, niks te klagen, het was wel 2.5 uur heen en 2 uur terug (trein en auto), maar de vlg x ga ik gewoon weer!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Miriam

  het was echt een GEWELDIG concert!!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. kelly

  heey allemaal,

  shakira is the best.

  dit wou ik ff kwijt.
  ben je het hier niet mee eens laat het me weten.
  groetjes

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.