Fonseca verovert vele harten met bloemen

endi.comDe Colombiaanse zanger Juan Fernando Fonseca (27) staat twee keer genomineerd met het lied Te Manda Flores (Ik Stuur Je Bloemen), op de Latin Grammy Awards. Een keer voor Best Record en nogmaals voor Best Tropical Song. Onder het genre ‘tropical’ valt alles dat salsa, merengue, bachata, cumbia of vallenato is. In feite alle vrolijke traditionele dansmuziek, hetzij in een modern jasje. Maar geen latinpop, rock alternativo of urban genres als reggaeton.

Het schijnt dat Fonseca steeds meer harten veroverd in Latijns-Amerika. In zijn eigen land Colombia is hij al helemaal populair en wordt door veel andere artiesten gewaardeerd. Hij heeft ook in het voorprogramma gestaan van Carlos Vives, Juanes en Shakira. Vooral Carlos Vives is een voorbeeld voor hem. Hij gebruikt zelf ook veel invloeden van de Colombiaanse traditionele muziek (cumbia en vallenato) Ik was wel benieuwd naar het lied Te Manda Flores, dus heb ik het op You Tube opgezocht. Lees verder om de clip te bekijken.

HTV
Fonseca heeft inmiddels twee cd’s uitgebracht. Eerst dacht ik dat Fonseca een band was uit Colombia, maar in feite is het een solo artiest genaamd Juan Fernando Fonseca, alleen wordt hij van zijn achternaam genoemd. De eerste keer dat ik met Fonseca kennis maakte was toen ik de clip van Magangue voorbij zag komen op HTV, een latijnsamerikaans muziekkanaal die je op Curaçao kunt ontvangen. Magangue vond ik gelijk een leuk liedje. Nu heeft Fonseca een hit met dit andere leuke liedje Te manda flores. Het schijnt dat dit zelfs een groter succes is dan Magangue:

Lees ook:Sidestepper de nieuwste hype op latindance gebied
Lees ook:Deze keer ook cumbia en vallenato in Winkel van Sinkel
Lees ook:La 33: Colombiaanse salsa met jazzy grooves
Lees ook:Ontdekkingstocht: Cumbia en Vallenato
Lees ook:Celso Fonseca tovert de zomer terug

Eén reactie op “Fonseca verovert vele harten met bloemen

  1. Rosita

    Hola Vanessa,
    Ik kende Fonseca nog niet maar zijn muziek, tenminste de clip, heeft veel weg van Carlos Vives en aangezien ik graag naar Carlos Vives luister is Fonseca zeker de moeite waard om naar te luisteren,vooral dat mijn naam in zijn liedje voorkomt

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.