Sidestepper de nieuwste hype op latindance gebied

De harde kern van SidestepperNooit gedacht dat drum ‘n’ bass, salsa, vallenato en dancehall zo goed samen konden gaan? Sidestepper uit de UK is het bewijs. Deze band is een mix van verschillende artiesten uit Colombia en het Caribisch gebied. Richard Blair is de producer achter Sidestepper.

Richard Blair was bezig met Peter Gabriel’s Real World Sound. Tijdens zijn zakenreis voor dit album in Colombia werd hij verliefd op de klanken van de salsa, cumbia en vallenato. Hij besloot om Bogota’s undergound muziekscene te ontdekken. Wat een verblijf van 2 maanden had moeten zijn werd uiteindelijk 3 jaar in Colombia. Terug in Engeland deed hij hetzelfde met de drum’n’ bass scene met als gevolg dat Sidestepper in het leven werd geroepen! Bekijk de clip Deja van hun laatste cd 3 AM (In Beats We Trust).

Sidestepper wordt ook wel de salsa van de 21e eeuw genoemd. Het is geweldige dansmuziek die salsa-, dancehall- en danceliefhebbers samenbrengt. De belangrijkste Colombiaanse artiesten hebben deel uitgemaakt van Sidestepper. Zoals de zangeres van Aterciopelados (Andrea Echeverri) en de tekstschrijver van Carlos Vives, Ivan Benavides. Sidestepper doet hetzelfde voor latinmuziek als wat Massive Attack en Roni Size deden voor r&b en hip-hop.

Geen toerist

Tijdens zijn verblijf in Colombia was Blair geen toerist, hij leefde en ademde de lokale muziekscene en leerde de taal spreken. Hij werkte nauw samen met Colombiaanse artiesten die folklore met moderne sounds wilden mixen. Net zoals Blair verliefd werd op latinmuziek, ben ik verliefd geworden op zijn mix van de vertrouwde latin klanken met de hippe drum’n’ bass en dubstep klanken. Ook geeft Sidestepper een nieuwe sound aan drum’n’bass, wat voor de komst van dubstep toch al een vrij verouderd genre was in de dancescene.

Downloads

Nieuwsgierig geworden? Je kunt een paar liedjes gratis (legaal!) downloaden op deze site. Mas papaya is mijn favoriete tot nu toe, hoewel Paloma ook erg goed is. Op de website van Sidestepper staat meer informatie en ze hebben ook een My Space account.

Luister via deze player naar de nieuwste cd: