Kicken met Kudai: Chileense pop/rock van nu

De leden van KudaiPablo, Tomas, Barbara en Gaby vormen samen Kudai, een pop/rock band à la Avril Lavigne: Alto uiterlijk, maar commerciële sound. Toch maken deze vier jongeren leuke liedjes en zijn ze inmens populair in Latijns-Amerika.

De  groep is in 2000 ontstaan, ze hebben 3 albums en 1 DVD uitgebracht. De DVD heet En Vivo Gira 2004-2005 en bevat live optredens.  Hun laatste cd heet Sobrevive en is ook ge re-edit. Afgelopen zomer kwam hiervan de single Dejame Gritar (Laat mij Schreeuwen) uit, dit is tevens hun laatste hit. Lees verder om de clip te bekijken en om meer te weten te komen over dit viertal.

Clip Dejame Gritar:

80's Kids
Kudai heeft veel veranderingen meegemaakt. Ze waren begonnen onder de naam CIAO, als kindergroep. Iemand in Chili kwam op het idée om een kindergroep samen te stellen die Italiaanse hits uit de jaren ’80 coverde. Het tribute album Ciao, el poder de los niños kwam in 2001 uit. De groep bestond toen uit Pedro, Tomas, Barbara en Nicole. Het album had relatief veel success en producer Gustavo Pinochet (hopelijk geen familie van..?)  besloot met deze kids verder te gaan.

Mapudungun
In 2004 veranderden ze de naam in Kudai. Dit betekent ‘jonge werker’ in  het Mapudungun, de taal van de Mapuchu (een indianenclan uit Chili en Argentinië.)
Inmiddels was ook hun tweede album Vuelo uitgekomen, met Kudai’s eerste single Sin Despertar (Zonder Wakker Worden). Bekijk de clip: 

Het lied werd gelijk een hit en hun album verkocht platinum. In 2005 won Kudai ook verschillende MTV Awards en kwamen ze in de EMI International catalogus. 

Nicole weg, Gaby erbij
Alleen gebeurde er  vorig jaar iets dat minder leuk was voor de groep. Tijdens hun internationale tournee verliet Nicole Natalino de band,  om alleen terug te keren naar Chilli. Nicole had nogal wat problemen met het management Dit is Nicole lijkt qua uiterlijk best veel op Canadese pop/rock zangeres Avril.van de band en er onstonden economische conflicten tussen haar en EMI.  De andere bandleden en producer Guz zaten met hun handen in het haar. Na een paar maanden als trio verder te zijn gegaan, leerden Pablo, Barbara en Tomas een Ecuadoriaans meisje kennen die heel goed de plaats van Nicole in kon nemen.  Zodoende werd Gabriela Villalba de nieuwe zangeres van Kudai. Toevallig ook een blondine, net als Nicole. Kudai bleef dus de image van 1 brunette (Barbara) en 1 blondine (Nicole/Gaby) houden als de twee zangeressen. De verandering van zangeres is ook de reden waarom hun laatste cd in 2006 opnieuw werd uitgebracht, deze keer met de stem van Gaby erbij.
Bron: Wikipedia

Link
Website Kudai

Lees ook:Baby Rasta en Gringo waren pioniers
Lees ook:Rihanna new single ‘Shut up and drive’
Lees ook:Zwoele en hippe zouk van Kaysha
Lees ook:Jocelyne Labylle en Cheela: “Laat de mensen maar praten”.
Lees ook:Los Fabulosos Cadillacs vroegâh en nu

Eén reactie op “Kicken met Kudai: Chileense pop/rock van nu

  1. daphne

    hi guys omg your awesome and i love avril so i love you too.. omg youre so freakn hot,, ahah both boys.. ^^

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.