Baby Rasta en Gringo waren pioniers

Gringo en Baby RastaBaby Rasta is geen blerende baby met dreads, maar een reggeaton artiest uit Puerto Rico. Ooit was hij begonnen als duo met Gringo en waren ze samen dus Baby Rasta Y Gringo. Maar in 2004 gingen ze na lange tijd uit elkaar, omdat hun producer meer aandacht gaf aan Baby Rasta alleen dan aan de twee als groep.

Tja, baby’s krijgen nou eenmaal altijd meer aandacht dan het oudere broertje. Er gingen ook geruchten de ronde dat Baby Rasta zijn partner op het podium diste de laatste tijd, dus kozen de jongens beiden voor een solo carrière. Het eerste solo album “La Ultima Risa” van Baby Rasta kwam vorig jaar uit. Lees verder om de clip van zijn single “Toma Nena”te belijken.

Vanwege slechte promotie kreeg het album geen hoge verkoopcijfers. Ondanks dat benoemden veel undrground fans het album het ‘beste reggeaton album van het jaar’.

Gringo kwam in september vorig jaar met zijn solo album El Independiente. Hij heeft in december 2005 ook een speciaal kerstalbum uitgebracht Reggeaton Con Navidad, waarin Bebe, Machito Klasico en vele anderen ook in meewerken. Dit is El Abroso del Oso van El Independiente:

In den beginne…
Ooit begonnen in 1988 met DJ Playero en Vico C zijn Baby Rasta en Gringo één van de eerste reggaetonartiesten. Toch kregen ze weinig aandacht. In 1992 werd reggaeton al heel populair binnen de undergroundscene. Hun eerste album kwam pas in 1998 uit, maar doordat Hector y Tito hun aandacht wegkaapten werd hun debuut album slecht verkocht. In 2003 probeerden ze het nogmaals met hun tweede album Fire Live. Het had wel meer succes dan het eerste album, maar ook niet zo gek veel. Intussen werden ze wel erg gewaardeerd in underground kringen. Hun echte succes kwam pas met het album Sentenciados in 2004. Toen was reggaeton ook mainstream geworden. El Carnaval was een grote hit die ze ermee scoorden. Bekijk de clip:

Na dit album kwam ook hun break. Zelf kende ik ze ook pas met de komst van hun derde album. 2Pac, Wu Tang Clan, Vico C, Notorious B.I.G., Eminem en Dilemma (een Koreaanse rapper uit Honduras) zijn hun grootste voorbeelden.

Bron: Los40

Check de website van Baby Rasta

Lees ook:Na de split met Tito: Hector el Father
Lees ook:Cubaanse hiphop en regggaeton van EDDY-K
Lees ook:Wereldtango collectie van Putumayo
Lees ook:Radio Ga Ga!
Lees ook:Stem voor reggaeton op Grolsch Grote Prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.