Radio Ga Ga!

Er is genoeg latin radio in Nederland. Hier volgen enkele luistertips voor alle latinfans.


Radio Carrusel “Music around the world”

Elke maandag van 21:00 tot 23:00 uur op E fm in Eindhoven en elke donderdag om dezelfde tijd op Boschtion fm in Den Bosch is het tijd voor Radio Carrusel. Presentatoren Marion del Prado en Wilbert Pourier brengen een wereldse muziekmix je huiskamer binnen, met voornamelijk veel uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Niet alleen de gebruikelijke genres komen aan bod, maar ook tango en Surinaamse muziek. Ook is er aandacht voor de muzikale roots uit Afrika. Naast muziek zijn er ook interviews en wordt je op de hoogte gehouden van wat er reilt en zeilt in “Salsa & Latin muziekland”. De techniek is in handen van Gustavo Rademaker, ook wel bekend als DJ Gee-Ar.

Salsa Swing Café
Elke 2e en laatste vrijdag van de maand, van 22.00 – 04.00 uur organiseert Radio Carrousel ook een feest SalsaSwingCafé met gratis entree. De muziek wordt verzorgd door DJ Wilbert, DJ Gee-Ar en vele gastdj’s. Het feest vindt plaats in Santiago de Cuba te Eindhoven. Deze club oogt zeer Cubaans en heeft een speciale plaats in de Eindhovense latinscene gekregen. Zelf ben ik er ook een keer geweest en ik vond dat er een hele gezellige en gastvrije sfeer hing. Website Santiago de Cuba Voor meer informatie over Radio Carrousel en links om het te beluisteren via internet ga je naar deze website.

Gringo’s Groove
Elke maandag moet je afstemmen naar de stadsfm van Amsterdam met van 22:00 uur tot midernacht Gringo’s Groove. In het eerste uur krijg je veel Caribbean en Afrikaanse muziek te horen en in het tweede uur strictly salsa met een betje merengue en bachata. De presentatie en muziekkeuze liggen bij Erik (van cd-winkel Most Wanted) en DJ Gringo. Klik op deze link als je het via internet wil beluisteren.

Pandora
Pandora is een online radiostation die je zelf kunt samenstellen. Je typt je favoriete (latin)artiest in en het radiostation speelt muziek van hem/haar, maar ook van andere bands en artiesten die er op lijken of in hetzelfde straatje passen. Zo ontdek je ook nieuwe artiesten, want er komt veel leuks uit Pandora’s box! Je kunt ook verschillende stations maken voor alle muziekgenres die je leuk vind. Zo heb ik zelf o.a. naast een latinstation en een caribbean station, ook een dance station, een rock/alternative station en eentje met oldies (classic pop/rock uit de jaren ’60, ’70 en ’80). Je moet je wel op een gegeven moment inschrijven, maar dat is gratis. Gebruik wel een Amerikaanse postcode, anders doet-ie het niet. Ga dus snel naar deze geweldige site !

Eigen suggesties

Weet jij nog meer goede latinprogramma’s en/of radiostations? Stuur een mailtje naar de redactie of plaats je reactie hieronder. Er is ook een blog over radiostations van mijn collega Thomas Giger: Radioactive.blog

Lees ook:Latinblog terug in Nederland
Lees ook:Vanavond salsaband Contrabanda in Maastricht!
Lees ook:Salsa Sinterklaas in Apeldoorn
Lees ook:GELUKKIG NIEUWJAAR!
Lees ook:Speciale editie van Latin Lovers in Thalia Lounge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.