Stoer van buiten, soft van binnen.

Tegenwoordig zie je steeds meer jochies in de latinmuziek die soft en stoer tegelijk zijn. Stoer, omdat ze zich kleden als gangsta rappers en geliefd zijn bij de meiden van hun leeftijd.

Maar ook soft, omdat ze romantische bachata maken met zelfgeschreven romantische teksten. Xtreme is zo'n groep. Ze zijn pas 21 en komen uit NY (de Bronx).

Dat is niet zo vreemd, want Danny "D" Mejía and Steve "Styles" Tejada  van Xtreme weten een goede mix van r&b met traditionele bachata neer te zetten. Nog steeds staan de twee jongens verstald van hun eigen succes. Ze zijn vooral in de VS erg bekend.

Shorty shorty
Hun nieuwste album Haciendo Historia (Geschiedenis maken) bevat 17 r&b/bachata tracks in het Engels en Spaans. Hun eerste singel van het album genaamd Shorty Shorty gaat over een jongen die zijn liefde verklaart aan een meisje die hij het koosnaampje Shorty Shorty geeft. Het lied is een melodische bachata in het Spanglish (mix van Engels en Spaans). Het lied heeft heel lang hoog in de hitlijsten gestaan. Bekijk de clip: 

Per toeval
Het duo is niet opgegroeid met zang en instrumenten, ze werden ontdekt tijdens hun tienerjaren. Styles: "Mijn zus heeft me aangemoedigd om dit te doen. Ze wist dat ik kan zingen en dat ik van bachata houdt, want het is romantisch en van mijn moederland de Deominicaanse Republiek." Styles luisterde naast bachata naar allerlei soorten muziek. Danny bijna alleen naar latingenres.

Liefdesleven
Beiden zijn nog vrijgezel. Wat zouden ze doe om een meisje te versieren? Danny: "Alles wat ervoor nodig is, bloemen, een teddybeer, een lief gebaar en natuurlijk voor haar zingen." Styles: "Voor mij geldt hetzelfde, maar het hangt er ook vanaf hoe zij mij benaderd. Hoe moeilijk ze het speelt."

Lees ook:Uit de republiek van Los Ilegales
Lees ook:Ontdekkingstocht: Bailar la Bachata!
Lees ook:Aventura 3 december in Amsterdam
Lees ook:Latin talent van Nederlandse bodem
Lees ook:Frank Reyes zingt over zijn prinses

4 reacties op “Stoer van buiten, soft van binnen.

 1. JG

  ik ga hier niet op oordelen. Maar als ik alleen als naar die foute cover kijk!….

    /   Beantwoorden  / 
 2. Nicole

  Zelf vind ik ze wel goed!! Ze hebben inmiddels in the US al wat liedjes uit die regelmatig te zien zijn op mun2, htv,mtv 3. Y estes muchachos cantan bien!! So… waarom zou je het niet doen dan..

    /   Beantwoorden  / 
 3. Leandro

  Het is natuurlijk overal zo dat muziek gecommercialiseerd wordt. Ik vind ze iig beter klinken dan menig ander boyband

    /   Beantwoorden  / 
 4. bachata-merengue-salsa-lover

  Ik vind ze vet goed, het zijn leuke (en lekkere :P ) jongens en je kan lekker dansen op hun muziek.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.