Nieuwe reggaeton uit Panama: Mach y Daddy

Mach y DaddyHet lied Pasame la botella (Geef die fles door) van het reggeaton duo Mach y Daddy uit Panama is razend populair in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Op Curaçao hoor je deze hit vaak tijdens het uitgaan.

Het bijzondere van de reggaeton van Mach y Daddy is dat de Caribische invloeden duidelijk erin naar voren komen. Het ritme en de zang van Pasame la botella is een beetje calypso-achtig en de sound is ook minder urban dan andere reggaeton. Hopelijk wordt Pasame la botella ook gauw een hit in Nederland!  Lees verder om de clip te bekijken en om meer te weten te komen van Mach y Daddy.

 

Dit is de clip die op televisie wordt gedraaid van Pasame la botella:

Het lied werd eerst nummer 1 in Mexico, al gauw volgden Centraal- en Zuid-Amerika en zo ook het Caribisch gebied. Mach y Daddy zijn nieuw in de reggaeton scene, zoals veel voorgangers zijn ze van totaal onbekend in een mum van tijd in de spotlights komen te staan dankzij deze hit. Hun debuutalbum Desde Abajo (van de bodem) is met veel succes ontvangen.

Biografie
Pedro Machore (Mach) en Martin Machore (Daddy) zijn opgegroeid in de armste buurten van Panama. De twee broers maakten deel uit van een groot muzikaal gezin. Hun vader is een beroemde performer en composer van Calipso Panama, genaamd Armado Machore. De broers groeiden op met veel muziekinstrumenten die ze leerden bespelen. Ook leerden ze componeren van hun vader. Hier lag de basis van hun muzikale rijkdom die veel andere reggaeton artiesten niet hebben. De broers hebben een tijdje in Florida gewoond, maar wonen nu in Los Angeles om ook vlakbij hun label Universal Music te zijn.

Lees ook:De hotste reggaeton hits
Lees ook:Jongste zoon Bob Marley doet het goed.
Lees ook:Hete verzamel cd met hits van 2006
Lees ook:Daddy Yankee: “Het is tijd voor verandering”
Lees ook:Stoere clip van Daddy Yankee

8 reacties op “Nieuwe reggaeton uit Panama: Mach y Daddy

  1. Rosita

    heel goed dat deze twee broers (verscholen talent)uit de armoe zich zo hebben opgebouwd om een wereldberoemde hit gemaakt te hebben, dit is een echt vrolijk liedje met veel ambiente.Weer zo’n goeie clip, deze latinblog is zeker de moeite waard
    groetjes

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mateo

    Inderdaad een hit, maar ik heb je blog pas sinds kort ontdekt en had de hoop dat je wat voor de actualiteit uitliep. Pasame la botella moest ik al in oktober vorig jaar aanschaffen (was trouwens alleen te vinden bij iTunes)

    Mar goed voor NL is het nog vrij nieuw, hou je goede werk in stand.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Admin Vanes

    Hoi Mateo,
    Oktober vorig jaar is pas 3 maanden geleden, toch? Bovendien heb ik het lied pas op Curaçao leren kennen en is het nog niet bekend in Nederland. Het gaat er bij mij meer om dat ik het publiek in Nederland kennis laat maken met muziek dat je hier nog niet te horen krijgt. Actualiteit is mooi meegenomen, maar is hierbij geen must. Ik kan ook met iets goeds komen van 10 jaar geleden dat nog bijna niemand kent. Als jij bepaalde liedjes eerder ontdekt en je wilt dat ze actueler geplaatst worden, kun je me altijd mailen. Ik hoop dat je dat ook doet, want de link ‘mail de redactie’ is speciaal daarvoor bedoeld.

    @ iedereen: Heb jij een leuk liedje of cd ontdekt? Tip de redactie! Ook kun je je eigen recensie of stukje mailen naar de redactie en ik plaats het met jouw naam erbij. Latin Blog streeft naar meer bijdrage en interactiviteit van bezoekers! Het is de bedoeling dat het een soort community wordt voor latin liefhebbers van latin liefhebbers.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mateo

    Zoals ik al schreef, voor NL is het vrij nieuw, dus goed werk en ga zo door. En wat die actualiteit betreft heb je gelijk.

    Als ik wat tegen kom voor je blog, zal ik je zeker op de hoogte stellen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Admin Vanes

    Hallo Beheerder Reggaeton Startpagina,
    Leuk dat je een link naar mijn blog wilt plaatsen! Hartstikke bedankt hiervoor. Je kunt contact met mij opnemen via [email protected] (zie ook link Contact -> ‘mail de redactie’, rechts van de pagina)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Sanne

    Lekker nummer!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.