De nieuwste soca en calypso met Soca Gold 2006

Vookant Soca Gold 2006Soca Gold 2006 is de tiende editie van de populaire Soca Gold series. Ter ere van het tien jarig jubileum is er ook een bonus dvd bij deze cd met 18 recente soca hits van  beginnende sterren, oude bekenden en winnaars van de Road March en Soca Monarch van verschillende Caribische eilanden. 

Een van de hoogtepunten van Soca Gold 2006 is het openingsnummer Tempo van Calypso Rose en Sjurwayne Winchester. Calypso Rose was de eerste vrouw die in 1977 de Road March won met de originele versie van Tempo. Nu, 30 jaar later is het lied terug in een energiekere uitvoering. Een andere bekende naam op deze cd is Kevin Lyttle, die samen met Jamesy P een hete combo weet neer te zetten met Losing Control. Hun verschillende zangstijlen vullen elkaar perfect aan en de achtergrondzang komt  ook goed naar voren. Ook is een fusion van rockgitaar met diepe socaritmes op Losing Control.

Op de dvd staan clips en interviews met soca artiesten, waaronder Edwin Yearwood van Krossfyah. Dit is de clip Weekend van hem, ook te vinden op de dvd:

Goedkope foto's
Lees hier de complete recensie van Carib Planet. Wat ik total eens ben met de recensent is dat het platenlabel de foto’s aan de binnenkant van de cd van topless vrouwen achterwege had moeten laten. Dit laat de cd goedkoop lijken, oogt erg onprofessioneel terwijl de muziek heel goed is en mensen het dus toch wel kopen, zonder die foto’s. Bovendien is het onrespectvol naar vrouwen toe en neigt richting 'soft porn'. Sexy gekleed mag, maar waarom toples? En waar zijn de sexy mannen? Dit is nog een clip van de dvd, Up In Dat van Mr. Slaughter:

 

Lees ook:Uitslag Soca Awards en clip Alison Hinds
Lees ook:Ontdekkingstocht: Wine yo’ body on Soca & Calypso!
Lees ook:Fresh from the Caribbean: Machel Montano
Lees ook:Banda Calypso: een vrolijk Braziliaans duo
Lees ook:Rupee mixt ‘caribbean vibes’ met R&B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.