Eigenzinnge El Otro Yo op tournee in VS

Batanga.comEr waren eens een meisje en twee jongens die alledrie gek waren op punk. Ze woonden in Temperley, het zuidelijke district van Buenos Aires – Argentinië. Eind jaren’80, begin jaren’90 begonnen ze een band met Cristian Humberto Aldana op gitaar en als zanger, María Fernanda op basgitaar en als zangeres en Omar Kischinovsky als drummer. ‘El Otro Yo’ (vertaald ‘De Andere Ik’) was geboren!

Klik hier om één van hun nummers te beluisteren tijdens het lezen:
El Otro Yo – No Me Importa Morir.mp3

In 1993 brachten ze hun eerste album op cassette uit: Los Hijos del Alien. Al gauw volgde in 1994 hun tweede productie en eerste cd Traka Traka. Nu zijn ze 10 albums, 1 dvd en 15 jaar verder en beginnen volgende maand op tournee in de VS. Ze hebben al in 2001 eerder in de VS opgetreden op de Watcha Tour, een festival met Latino Rock, oftewel ‘rock en Español’. Dit genre wordt steeds populairder in Noord-Amerika, aangezien de populatie latino’s daar groeit en er ook steeds meer bands met Spaanstalige rock in de VS zelf onstaan.

Alternatieve muziekscene
In deze rockscene zijn er een aantal grote succes bands zoals, Molotov en Soda Stereo en redelijk grote middenklasse waartoe El Otro Yo behoort. Ze verkopen niet miljoenen, maar hebben wel een bekende status. Dan is er uiteraard nog een grote massa van onbekende bandjes die door proberen te breken, maar het valt niet mee aangezien het mainstream publiek meer van pop, salsa, merengue en bachata houdt. Toch heeft Latijns-Amerika ook een alternatieve muziekscene die qua opbouw veel op die van Europa en Noord- Amerika lijkt. De meeste bands die doorbreken komen uit Mexico, Argentinië, Colombia en soms Venezuela.

Eigen stijl
Voor El Otro Yo is muziek over het algemeen punk. In eenwww.elotroyo.com interview op latin radio website batanga, zeggen ze: “Punk was onze eerste impuls en invloed, maar vandaag de dag luisteren we ook naar andere typen muziek. Bijvoorbeeld naar dingen uit de jaren’60, waar we vroeger nooit naar geluisterd zouden hebben. Nu is de invloed van El Otro Yo eigenlijk van alles wat, hierdoor maken we verschillende dingen. We hebben onze eigen stijl binnen de muziek en invloeden die we het leukst vinden.” El Otro Yo is een band die altijd zichzelf geweest is en dat graag zo wil houden. “We blijven de muziek maken die wij leuk vinden en trekken ons niks aan van de marketing en commercie in de muziekwereld”.

Website
Nu maar hopen dat ze ooit ook naar Europa komen. Je kunt in ieder geval op de hoogte blijven via hun website: www.elotroyo.com

Lees ook:Rabanes hebben een ‘Bam Bam’ hit
Lees ook:Gio was de dieven deze keer slimmer af
Lees ook:Puberpop met Soda Stereo!
Lees ook:EXCLUSIEF: Ziggi over electric shocks in Afrika en meer…
Lees ook:Daddy Yankee krijgt fikse boete voor vloeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.