Jongste zoon Bob Marley doet het goed.

In de Reggae Top 100 van Fun X staat Damian Marley met Welcome to Jamrock.  Afgelopen zomer toerde hij met zijn broers Ziggy, Julian, Stephen en Ky-Mani welke allemaal reggae-artiesten zijn door 27 steden. Deze tour heette de Bob Marley Roots, Rock, Reggae Festival Tour.

In 2006 heeft hij drie albums uitgebracht. Voor zijn tweede album kreeg hij een Grammy Award voor Beste Reggae Album. Voor zijn derde album kreeg hij twee Grammy's, voor Beste Reggae Album en Beste Urban Optreden. Damian toert het meest met zijn broers Julian en Stephen welke beide leden zijn van de Ghetto Youths Crew.

Bekijk hier de clip van zijn laatste hit Welcome to Jamrock:

 

Biografie
Damian is geboren op 21 juli 1978 in Kingston Jamaica. Hij was nog een kleuter toen zijn vader (reggae legende Bob Marley) in 1981 overleed aan kanker. Maar hij heeft wel veel van zijn vader overgehouden, met name zijn liefde voor muziek, net zoals de rest van de familie. Ook heeft hij de bijnaam Junior Gong, naar zijn vader wiens bijnaamTuff Gong was. Op zijn 13e begon hij met muziek make. Evanals zijn broer Stephen heeft hij de specialiteit "deejaying", de Jamaicaanse stijl van rappen welke sommigen zien als de voorganger van de hedendaagse R&B

Ook is hij net als zijn vader en de rest van de Marley-familie hij Rastafari en veel van zijn muziek gaat dan ook over de Rastafaribeweging en principes van deze beweging zoals één liefde, één planeet en vrijheid voor iedereen. Hij reist en toert veel over de hele wereld en woont dus de ene helft van het jaar in Kingston, Jamaica en de andere helft van het jaar in Miami, Florida. Hij heeft een vriendin maar geen kinderen. 

Bron: Wikipedia

Link
Officiële website van Damian Marley

 

Lees ook:Winnaars Putumayo’s Latin Reggae!
Lees ook:Calle 13 en Shakira grote winnaars bij Latin Grammy’s
Lees ook:Bizar poppenspel uit Peru
Lees ook:Made in Jamaica Reggae Festival 2007
Lees ook:Eek A Mouse toert weer door Nederland

Eén reactie op “Jongste zoon Bob Marley doet het goed.

  1. bob marley fan

    Thanks for an article, i didnt hear about Damien Marley before.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.