Calle 13 en Shakira grote winnaars bij Latin Grammy’s

De jongens van Calle 13 vielen ook behoorlijk in de prijzen!Shakira is weer flink in de prijzen gevallen! Deze keer tijdens de Latin Grammy Awards vorige week donderdag. In de nacht van donderdag op vrijdag heeft ze vier prijzen gewonnen op de uitreiking. De Latina-ster won met de albums "La Tortura" en "Fijación Oral Vol. 1" onder meer in de categorieën Album en Song of the Year. Ze kreeg ook de prijs voor het beste vrouwelijke popalbum.

De reggaeton groep Calle 13 uit Puerto Rico kaapte de prijzen weg van beste nieuwkomer, voor het beste urban-music-album en voor een muziekvideo. Dit waren ook gelijk alle awards waar ze voor genomineerd stonden. Veel andere reggaeton artiesten vonden het wel jammer dat de avond meer in het teken stond van Calle 13 en niet echt in andere reggeaeton. Voor Ivy Queen was het eveneens een teleurstelling, maar ze zei wel tijdens de persconferentie dat ze hoopt dat andere nieuwe reggaeton artiesten hierdoor blijven doorvechten. De prijs voor het beste mannelijke popalbum ging naar Ricardo Arjona.

Foto: Vivir Latina

Rock, salsa, merengue en cumbia
Rocker Gustavo Cerati uit Argentinië haalde het met "Crimen" in de categorie rocksong en met "Ahi Vamos" in de afdeling rockalbum. Gilberto Santa Rosa won de award voor Best Salsa Album en de Best Merengue Album Award ging naar Milly Quezada met de cd MQ. Los Hermanos Zuleto wonnen de prijs Best Cumbia/Vallenato album. Ook had het album Limon y Sal van Julieta Venegas weer gewonnen, deze keer als Best Alternative Album.


Braziliaanse sterren

Van de Braziliaanse artiesten had o.a. Sergio Mendes met Timeless de award gewonnen voor Best Contemporary Pop Album. De award voor Best Brazilian Rock Album ging naar de band Os Palaramas de Succeso met het album Hoje. Het beste Samba/Pagode album werd Universo Ao Meu Redor van Marisa Monte. Het lied Caminho das Águas van Rodrigo Maranhão en songwriter Maria Rita kreeg de award voor Best Brazilian Song.

Volledige lijst der winnaars
Natuurlijk waren er nog veel meer awards! Benieuwd naar wie er allemaal nog meer gewonnen hebben? Surf dan naar de website van de Grammy Awards voor de complete lijst. De winnaars staan in oranje. Zelf was ik het totaal vergeten, dus mijn excuses voor het late nieuws.
Hier een fragment van waar Shakira de award album van het jaar ontvangt:

Voor de mensen die geen Spaans even in het kort: Ze bedankt iedereen met name haar publiek. Ook besteed ze tijdens deze speech aandacht aan haar geboorteplaats in Colombia en vermeld ook dat er tijdens deze Grammy Awards voor het eerst een categorie voor vallenato en cumbia is.


Madison Square Garden

De trofeeën voor Portugees- en Spaanssprekende muzikanten in 47 categorieën werden uitgereikt in Madison Square Garden in New York. In de afgelopen zes jaar werd de gala-avond afwisselend in Miami en Los Angeles gehouden. Madison Square Garden in New York. In de afgelopen zes jaar werd de gala-avond afwisselend in Miami en Los Angeles gehouden. Hier een repportage van de aanvang van deze avond:

Tenslotte nog een performance van Shakira met haar nieuwe single La Pared:
Bronnen: Skynet, Vivir Latina en de Grammy website

Lees ook:Shakira koploper Latin Grammy Awards 2006
Lees ook:The 2007 Billboard Latin Music Awards are here !!
Lees ook:Ricky krijgt persoonlijksheidsprijs
Lees ook:Bebe promoot al ruim twee jaar Pafuera Telerañas
Lees ook:Molotov gastheren bij MTV Video Music Awards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.