Havana Lounge bijna uitverkocht

Leden van het Cubaanse gezelschapDe Cubaanse muziekcultuur is populairder dan ooit en zeker in Nederland! Dat blijkt wel, want de het concert Live from Buena Vista – The Havana Lounge is overal uitverkocht. Alleen voor het optreden in Groningen op 28 januari kunnen er nog kaartjes besteld worden op de website van Mojo.

Oude bekenden van Buena Vista Social Club en Afro Cuban All Stars zullen optreden met ook jong talent uit Cuba. De enige dame in het gezelschap is zangeres Teresita García Cartula, van de Afro Cuban All Stars. Ook doet zanger Julio Alberto Fernández mee, die ook samen heeft gewerkt met Compay Segundo. Op deze avond kun je bekende en minder bekende klassiekers verwachten uit de veelzijdige Cubaanse muziekstromingen. Naast klassiekers speelt het gezelschap ook nieuwe liederen in traditionele stijl. 

Het enige nadeel vind ik dat er bij de meeste zalen bijna alleen maar zitplaatsen beschikbaar zijn. Je wilt toch dansen? Dus mocht je ervan balen dat je geen kaartje meer hebt kunnen krijgen. Troost je dan maar met de gedachte dat je toch niet had kunnen dansen en dat je later vast wel de DVD kunt kopen van dit concert en het lekker hard in je huiskamer kunt spelen en erbij dansen!

Lees ook:Exclusief concert Omara Portuondo in Utrecht
Lees ook:Africando verovert 10 en 11 november Nederland
Lees ook:Sonia Perez en Cubanisimo in Jazzpodium DJS
Lees ook:Congaspeler van Buena Vista Social Club overleden
Lees ook:Ontdekkingstocht: Los sabores de la Salsa, deel 2

2 reacties op “Havana Lounge bijna uitverkocht

  1. pim

    Bijna 2 maanden na aankoop van de kaarten, was ik de dinsdag de hele dag in opperste stemming. ‘s avonds zou ik naar het concert van Havana Lounge live from Buena Vista Club gaan. Wat een enorme teleurstelling. Tijdens mijn veelvuldige bezoeken aan Cuba heb ik vele live artiesten en bands gezien en gehoord. Inmiddels ook meerdere concerten in Nederland en Belgie, maar dit was tot dusver het slechtste wat ik heb gezien en gehoord.
    Het geluid stond veel te hard met name de bass. De zangeressen klonken zeer schel en de muzikale kwaliteiten van de muzikanten waren zeer bedroevend. Een gemiddelde amateur salsa/son band in Cuba is van een hogere kwaliteit. De show was statisch met uitzondering van de zangeres Teresita García Cartula. Deze probeerde nog iets van een show te maken. Maar of de hollandse polonaise daar een positieve bijdrage aan heeft geleverd, is nog maar de vraag.
    Mojo heeft enorm lef gehad om voor de toegang 30 tot 35 euri te durven vragen. Dit was het absoluut niet waard. Een eventuele DVD zal ik bij voorbaat dan ook niet kopen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Admin Vanessa

    Echt waar? Wat zonde! Nou, nu voel ik me toch wel wat beter dat ik geen kaartje meer heb kunnen bemachtigen. Er zullen vast heel veel mensen teleurgesteld zijn, want het was echt gauw uitverkocht. Weet jij nog Cubaanse bands die wel echt goed zijn?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.