Serenada brengt Antilliaanse cultuur naar Nederland

Zoals je misschien hebt kunnen lezen in het vorige bericht, komt de folkloristische groep Serenada naar Nederland. Nu je in de laatste ontdekkingstocht ove deze muziek hebt kunnen lezen, is het zeker een mooie gelegenheid om de folklore live te gaan zien! De optredens zijn op 17 november in Stadsschouburg Utrecht, 18 november in Kunstmin Dordrecht en 19 november in De Meervaart Amsterdam.

Serenada was ontstaan in 1975 toen een rockband met een kerkkoor ging jammen. Ze begonnen te experimenteren met stemharmonie, ritmes en muzikale stijlen. Ze (her)ontdekten de lokale muziek van Curaçao en de tien fanatieke musici wisten veel oude Papiamentstalige volksliederen te redden. Tegenwoordig bestaat hun reportoire uit een combinatie van oude liedjes en eigen composities in traditionele stijl.

Highlights
De formatie heeft tijdens veel belangrijke culturele evenementen opgetreden. Om een paar te noemen, Serenada heeft voor ambassadeurs van de EU opgetreden, voor de koninklijke familie Oranje-Nassau, tijdens het iternationale Curaçao jazz festival en tijdens het jubliieum waarbij het 350-jarig bestaan van de Joodse gemeenschap op Curaçao gevierd werd.


Aan alle ex-PSC’ers

Onlangs kwam ik erachter dat niet alleen een ex-muziekleraar van me (Henri Moen) in Serenada zit, maar ook een ex-geschiedenisleraar, Roman Sillé (op de foto man in het midden met conga). Tja, nou moet ik wel gaan kijken! Kan best een leuke re-unie worden. Zijn er nog meer oud leerlingen an Peter Stuyvesant College die gaan? Raise your hands! Plaats een reactie, misschien kunnen we elkaar ontmoeten. Ik denk dat ik naar die van Utrecht ga, dat is voor mij het dichtste bij.

Meer informatieWebsite Grupo Serenada

Lees ook:Ontdekkingstocht: Tumba, Tambu en andere Antilliaanse folklore
Lees ook:Latin Blog in the Caribbean
Lees ook:Reggaeton partiez in tha houze!
Lees ook:Optreden van LOS PLENEROS DE LA 21 in RASA AFGELAST!
Lees ook:Immorales geeft reggaetonlessen aan Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.